SDU uitgevers


23 juli 2008 - Sdu Uitgevers neemt PM over

Op woensdag 23 juli 2008 is overeenstemming bereikt over de overname door Sdu Uitgevers van Politieke Pers b.v., uitgever van PM, magazine voor de overheid.

Door de overname van Politieke Pers b.v. wordt Sdu Uitgevers voor 100 procent eigenaar van het magazine PM en bijbehorende activiteiten. PM richt zich met het blad en de website www.pm.nl op de beslissers binnen de rijksoverheid en uitvoeringsorganisaties en heeft een betaalde oplage van 11.000. Eind mei lanceerde Sdu Uitgevers het nieuwe multimediale merk re.Public, een wekelijks magazine, website en e-nieuwsbrief met nieuws, artikelen, interviews en vacatures dat zich richt op de jonge, carrièrebewuste ambtenaren binnen alle lagen van de overheid. De combinatie van re.Public en PM stelt Sdu Uitgevers in staat de verschillende doelgroepen binnen de markt voor overheidsinformatie op maat te bedienen. PM wordt onderdeel van de Business Unit Openbaar Bestuur, waarin ook re.Public., de Staatscourant, VNG-magazine en Provincies zijn ondergebracht.

Politieke Pers b.v. werd opgericht door Willem Sijthoff, Teun Gautier en Guikje Roethof. De titel PM werd ruim drie jaar geleden gelanceerd met Heleen Hupkens als uitgever, omdat er binnen de rijksoverheid behoefte bestond aan informatie die over de departementen heen ging met aandacht voor de uitvoerende aspecten van het beleid. PM liep daarmee vooruit op de ontwikkeling dat het rijk steeds meer als een concern opereert en niet meer als optelsom van departementen.