Gemeente Stede Broec

'Zomeravondgasten' in herhaling
Vorige zomer bedacht het college van B&W een nieuwe, toegankelijke manier om kennis te maken met de inwoners van Stede Broec onder de naam âZomeravondgastenâ. Op vier zomeravonden trokken burgemeester en wethouders de gemeente in om op informele wijze in gesprek te gaan met bewoners op een openbare buitenlocatie. Dit jaar gaat het college opnieuw een aantal wijken bezoeken, in de buitenlucht, gewapend met parasols, koffie/thee en gebak voor een gezellige sfeer.

Vanwege de vele positieve reacties die er vorig jaar kwamen, is er besloten tot een nieuwe serie Zomeravondgasten. Initiatiefneemster wethouder Barbara Reus âde Wit: âWe willen zoveel mogelijk mensen spreken in onze gemeente. Door bij ze op bezoek te gaan in hun eigen woonomgeving, verklein je de afstand en wordt de drempel om te komen lager.â Er zijn dit jaar vier nieuwe locaties geprikt, in verschillende wijken van de gemeente. âWe proberen elk jaar weer andere buurten te bezoeken. Toch zijn mensen niet âverplichtâ om naar de avond in hun directe omgeving te komen. Als een andere avond op een andere locatie beter uitkomt, zijn ze daar uiteraard ook van harte welkom,â aldus wethouder Reus â de Wit. Alle inwoners ontvangen wederom een persoonlijke uitnodiging waarop alle data en locaties vermeld staan.

Iedereen is welkom tussen 19.00 en 20.30 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een nog nader te bepalen nabijgelegen binnenlocatie.

Data en locaties
Woensdag 23 juli: Beursploin, Lutjebroek
Woensdag 30 juli: Grasveld achter Princensluis, Bovenkarspel Woensdag 20 augustus: Speeltuin Spoorsingel, Bovenkarspel Woensdag 27 augustus: Speeltuin Zesstedenpark, Grootebroek