Gemeente Edam-Volendam

Waterlands Orgelfestijn 2008

Kerkorgel
Het Waterlands Orgelfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Orgelkring Waterland. De stichting wil met dit festijn de orgelcultuur in de regio Waterland onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek.

Helaas moet ook dit jaar het monumentale orgel van de Grote Kerk in Monnickendam ontbreken in de concertserie wegens onderhoudswerkzaamheden aan de kerk. Het Waterlands Orgelfestijn begint daarom het orgelseizoen 2008 op 23 juli aanstaande in Edam met een concert op het orgel van de Grote Kerk. Dit concert wordt gegeven door Wim Dijkstra. Op 30 juli bespeelt Léon Berben het orgel van de Grote Kerk van Oosthuizen. 6 augustus geeft Jan Jongepier een concert in de Grote Kerk van Edam. Dan staat op 13 augustus het Garrelsorgel van de Nicolaaskerk (Koepelkerk) te Purmerend op het programma met als organist Pieter van Dijk. Op 20 augustus sluit Willem Poot het Waterlands Orgelfestijn af met een concert op het orgel van de Hervormde Kerk in Broek in Waterland.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegang: volwassenen 6,00 euro, donateurs en 65 + 4,50 euro en kinderen tot 14 jaar 2,50 euro. Meer informatie op www.orgelkringwaterland.nl