Ingezonden persbericht


Hoorn op Woensdag

Zomerevenementen draaien op volle toeren

Thema woensdag 23 juli: Clowntjesdag Hoorn
Ook voor de woensdagmarkt van 23 juli staan weer de nodige speciale evenementen op het programma. Zo is de razend populaire clowntjesdag weer terug. Vorig jaar is dit evenement dankzij de inzet van Borm Festiviteiten als onderdeel van het Hoorn 650 jaar programma nieuw leven ingeblazen en dit jaar gaat het op herhaling! Het wordt wederom een spektakel met allerlei verschillende gratis kinderattracties, van draaimolen tot springkussens. In totaal komen er ruim dertig attracties in de stad te staan. De kinderattracties staan op de Gedempte Turfhaven, Kerkplein en het Grote Noord. Op de Roode Steen worden de Mega Summergames georganiseerd door Sportopbouwwerk. Hier kunnen dus de nodige spierbalkunsten worden getoond. Naast de sportieve activiteiten die Sportopbouwwerk organiseert (boardingvoetbal, trampolinespringen, luchtkussens en uni hockey), doet ook stichting Netwerk volop mee aan het thema 'clowntjesdag' met schminken, ballonfiguren maken en diverse spelletjes. De ware clowns weten dus waar ze deze dag naar toe moeten.

Ook is er een zingende clown om bij de mensen een lach op het gezicht te toveren. In de Hoornse binnenstad verder deze dag de grote kunst en curiosamarkt, met speciale marktkramen voor boeken en vele verschillende kunstvoorwerpen. Hoorn heeft dus weer alle ingrediënten in huis voor een gezellig en veelzijdig bezoek aan de stad.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Kleine Noord Clowntjesdag, antiek- en curiosamarkt Grote Noord kunstmarkt + clowntjesdag
Roode Steen Mega Summergames
Kerkplein Clowntjesdag
Nieuwstraat Creatief- en ambachtenmarkt
Gouw Creatief- en ambachtenmarkt
Gedempte Turfhaven Clowntjesdag

Thema woensdag 30 juli: Howdy Hoorn!

Cowboys en Indianen bevolken vandaag het centrum van Hoorn.

Vandaag komen de Barn Dancers en de Blue Mountain Country Dancers, twee top linedance-groepen uit de regio, met een middagvullend programma naar Hoorn. In samenwerking met Kick van der Voorn wordt een middagvullend programma verzorgd met live-muziek, dansclinics en demonstraties. Dit wordt live uitgezonden op de radio. Iedereen die zin heeft kan ook daadwerkelijk zijn beste beentje voort zetten.

The Barn Dancers uit Benningbroek en de Blue Mountain Country Dancers uit Hoorn hebben de handen ineengeslagen om deze woensdagmarkt een eigen gezicht te geven. Country linedansen is toch op een plezierige manier bewegen en ontspannen tegelijk? Om dat te tonen worden op bepaalde tijden door beide clubs een demonstratie gegeven. Om iedereen te laten voelen hoe leuk het is kennis te maken met deze dansen worden er ook workshops gehouden, waarbij het plubliek uitgenodigd wordt een dans te leren. Ter ondersteuning zullen dansers van de groepen rondom staan. Ook is er tussen de demo's en workshops tijd vrij om te dansen, Just for Fun.

Verder is er een heuse ranch met dieren in alle soorten en maten en mogen kinderen die verkleed naar de stad komen een ritje maken op een pony. Dus hijs jezelf in een cowboypak of indianentooi en klim in het zadel!

Voor de echte avonturiers wordt er een grote rodestier door Sportopbouwwerk op de Roode Steen neergezet. Hier kunnen de beste cowboys hun krachten meten met "The Bull". Daarnaast zorgt sportopbouwwerk ook voor de Mega Summergames met o.a. boardingvoetbal, trampolinespringen, luchtkussens en unihockey. Ook Stichting Netwerk is van de partij. Zij organiseren o.a. het maken van verentooien en gaan er voor zorgen dat de indianen geschminkt kunnen worden. Verder in de stad diverse andere country & westernactiviteiten zoals bijvoorbeeld linedancing en hoefijzergooien.

Progamma (van 10.00 tot 17.00 uur)

Antiek- en curiosamarkt Kleine Noord
Kunstmarkt Grote Noord
Hobbyisten-en creativiteitsmarkt Gedempte Turfhaven/Gouw Country & Westernactiviteiten Grote Noord
Mega Summergames Roode Steen

Meedoen aan de markt:

Mensen die mee willen doen aan een van de thema-onderdelen van deze markten of met hun eigen verzameling, vereniging, kunstwerken of andere artikelen op een van de markten willen staan wordt verzocht contact op te nemen met het organisatiebureau! Het telefoonnummer is: 0228-593755 en het e-mailadres is info@edithhartog.nl Alle informatie is ook te vinden op de website www.edithhartog.nl

Oproepkrachten gezocht:
Voor de thema's die met kinderen te maken hebben zoeken wij nog steeds enthousiaste mensen die het leuk vinden om een dagje te helpen. Het gaat dan om het schminken van kindergezichtjes en het begeleiden van attracties. Lijkt het je wat? Stuur dan een mailtje voor meer informatie naar info@edithhartog.nl

---- --