Ingezonden persbericht


Persbericht

Competence Factory start training 'Vodcast maken'

Amsterdam, 25 juni 2008 - Competence Factory, specialist in crossmedia trainingen, start woensdag 23 juli met de eerste training 'Vodcast maken' voor organisaties. Een Video on Demand (Vod)cast is een gecomprimeerde video die het mogelijk maakt beeld en geluid eenvoudig en snel te downloaden of direct af te spelen. Met de training speelt Competence Factory in op de groeiende behoefte van bedrijven aan een laagdrempelig medium waarmee ze een grote doelgroep op een persoonlijke manier kunnen informeren.

In de tweedaagse training leren cursisten onder andere hoe ze zelf een commercial of bedrijfsfilmpje kunnen maken en deze online publiceren. Het gebruik van beeld-, geluid- en montagetechnieken en de integratie van foto´s, muziek en animaties levert filmpjes op die geschikt zijn voor virale campagnes en andere marketingdoeleinden.

René Steuer, algemeen directeur van Competence Factory: "We zien dat Vodcasten aan populariteit wint door de snelle opkomst van sociale media als Hyves en YouTube. Daardoor zien ook organisaties dat ze met een digitaal filmpje binnen korte tijd een groot aantal mensen kunnen bereiken." Competence Factory houdt technologische ontwikkelingen in binnen- en buitenland in de gaten om deze te vertalen naar nieuwe trainingen voor bedrijven.

Naast het inzetten van Vodcasts, voor de promotie van een organisatie of product, gebruiken veel bedrijven het medium om hun interne communicatie te ondersteunen. Organisaties kunnen hun boodschap via e-mail versturen of op intranet plaatsen waardoor deze binnen korte tijd een groot aantal medewerkers bereikt. Daarnaast zetten bedrijven steeds vaker Vodcasts in voor online trainingen of voor uitleg over bijvoorbeeld nieuwe ICT-apparatuur.

Over Competence Factory
Competence Factory ontwikkelt en verzorgt sinds 1990 meer dan honderd praktijkgerichte crossmedia trainingen voor particulieren en bedrijven. De trainingen zijn gericht op de integratie tussen marketing en ICT enerzijds, en design en creatie anderzijds. Daarnaast biedt Competence Factory maatwerktrainingen, afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte van een organisatie. Het trainingsinstituut is onderdeel van Appoint, bemiddelingsbureau voor tijdelijke en vaste medewerkers op het gebied van marketing, communicatie, sales, grafimedia, digital media en ICT. Competence Factory beschikt over centraal gelegen trainingslocaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam en verzorgt ook trainingen op locatie.