Leiden Politie ontdekt gestolen fiets

Agenten ontdekten woensdagmorgen 23 juli een gestolen fiets aan de Smellekenhorst. Het slot van de fiets was doorgeslepen. Een 16 jarige meisje uit Leiden vertelde de fiets ongeveer een maand geleden op het Centraal Station voor 50 euro te hebben gekocht. Zij vermoedde al dat de fiets gestolen was en wist dat zij zich door de koop schulig maakte aan heling. De fiets is door de politie in beslag genomen. De politie maakt tegen de Leidse proces-verbaal op stelt een onderzoek in naar de rechtmatige eigenaresse van de fiets.

Leiden Poging tot beroving Een nog onbekende man probeerde woensdag 23 juli rond 09.40 uur een 24 jarige vrouw uit Katwijk onder dwang van geld te beroven. De vrouw stond met haar auto op de Plesmanlaan stil voor een verkeerslicht om daarna de snelweg op te rijden. Plotseling werd er op haar portierruit getikt door een man. Omdat de vrouw dacht dat hij misschien iets wilde vertellen over haar auto, deed ze haar portierraam naar beneden. Vervolgens vroeg hij op dreigende toon geld aan haar. Zij kreeg ook nog eens een klap met een hard voorwerp tegen haar hoofd. Daarbij liep zij licht letsel op en schade aan haar bril. De vrouw wist vervolgens snel weg te rijden en waarschuwde de politie. De man van tussen de 25 en 30 jaar met een sportief uiterlijk is nog niet gevonden. De politie vraagt eventuele getuigen van deze zaak te bellen met de politie in Leiden-West via 0900-8844.

Schoonhoven Stoepbord met getuigenoproep geplaatst De recherche van district Gouwe IJssel heeft op de Haven in Schoonhoven een stoepbord geplaatst met daarop de oproep aan getuigen van de overval op het Hotel Belvédère om zich te melden.

Bij de overval op het hotel aan de Lekdijk-West raakte maandag 14 juli de 47-jarige eigenaar gewond. Rond 23.50 uur kwam hij oog in oog te staan met de overvaller die geld van hem wilde. De eigenaar verzette zich waarna een worsteling ontstond. Bij die worsteling liep de eigenaar enkele messteken op waaraan hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. De overvaller is zonder buit vertrokken. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen bellen naar 0800-7000.