GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

Orhan Kaya stopt als wethouder

Rotterdam, 23 juli 2008

Orhan Kaya heeft vandaag bekendgemaakt te stoppen als wethouder Participatie en Cultuur. Hij ervaart te weinig steun van de coalitiepartijen om zijn werk tot het eind van de raadsperiode op een goede manier voort te kunnen zetten. De leden van GroenLinks zullen binnenkort op een extra ledenvergadering besluiten wie het wethouderschap van Kaya overneemt.

Fractievoorzitter Anneke Verwijs zegt het besluit van Kaya te betreuren, maar te respecteren. 'Orhan heeft zich in de afgelopen twee jaar met hart en ziel voor de stad ingezet. Maar als je niet voldoende steun voelt, dan is dit een verstandig en moedig besluit.'

GroenLinks wil ook in de tweede helft van de raadsperiode verantwoordelijkheid voor de portefeuille Cultuur en Participatie blijven dragen. 'We zoeken daarvoor een wethouderskandidaat die de portefeuille vlot over kan nemen en het project Jongerenhoofdstad tot een succes kan maken', aldus Verwijs. Ook coalitiepartners PvdA, CDA en VVD willen GroenLinks graag voor die portefeuille behouden.


---