Ingezonden persbericht

Opening tijdelijk voetbalveldje Charley Tooropstraat/Eschersingel

Op de toekomstige speelplek op de hoek van de Charley Tooropstraat en Eschersingel in Waterwijk, Het Zand komt een tijdelijk voetbalveldje. Op woensdag 23 juli verricht Harrie Bosch, wijkwethouder Leidsche Rijn, de feestelijke en sportieve opening. Voor speelplekken in Het Zand kunnen bewoners meedenken over de inrichting.

De definitieve inrichting van de speelplek tegenover Eschersingel nummers 2 en 3 is naar verwachting eind 2008, begin 2009 gereed. Om kinderen van de Eschersingel en omgeving de komende periode een speelplek te bieden, komt er eerst een tijdelijk voetbalveldje. Het initiatief kwam van de bewoners, die voor de aanleg van het voetbalveldje een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget hebben aangevraagd. Omdat de speelplek nu nog niet was ingericht en pas in een later stadium de speelplek zijn definitieve inrichting krijgt, heeft Wijkbureau Leidsche Rijn de aanvraag van de bewoners gehonoreerd.

Bewoners denken mee over speelplekken Het Zand
Gebleken is dat bewoners graag willen meedenken over de inrichting van speelplekken bij hen in de buurt. Bewoners van de Eschersingel en omgeving gaan in het najaar samen met de gemeente een plan maken voor de definitieve inrichting van de speelplek op de Charley Tooropstraat/Eschersingel. Ook andere speelplekken in Het Zand worden, na oplevering van de woningen, samen met de bewoners ingericht. Dit zijn de speelplekken op de Paul Citroenstraat en, wanneer de nieuwbouw gereed is, ook aan de Carel Willinkstraat.