Port of Rotterdam

Steunpunt ECT in Moerdijk

23-07-2008

De terminal CCT in de zeehaven Moerdijk wordt een draaipunt in het achterland voor de zeeterminals van ECT. Door in de toekomst bij CCT een 'extended gate' te creëren kunnen containers direct vanaf de Maasvlakte via de binnenvaart door naar het achterland en vice versa.

In het 'extended gate' concept reizen containers direct vanaf het zeeschip onder verantwoordelijkheid en de douanevergunning van ECT per binnenvaartschip door naar CCT in Moerdijk. Hier gebeurt de verdere douaneafhandeling, waarna de containers per truck, binnenvaartschip of trein naar hun eindbestemming gaan. Ook exportcontainers kunnen bij CCT in Moerdijk worden ingeleverd. Door de goede ICT-verbindingen met ECT staan de containers op het moment van inleveren al virtueel op het zeeschip.

Door de nieuwe samenwerking kan ECT de capaciteit op de zeeterminals optimaal benutten en verbetert de doorstroming van en naar het achterland. De inzet van de binnenvaart zorgt hierbij ook voor een verdere ontlasting van de A15.

ECT heeft al eigen terminals in het achterland, in Venlo (NL), Duisburg (D) en Willebroek (B) en startte eerder dit jaar een samenwerking met CTVrede - Steinweg in Amsterdam.

(Meer informatie: www.ect.nl)