Ingezonden persbericht


"Brazil: Amazon's Golden Curse"

Illegale goudzoekers desastreus voor inheemse bevolking regenwoud

De documentaire "Brazil: Amazon's Golden Curse" vertelt het verhaal van het toenemend aantal illegale goudzoekers in de regenwouden in het Amazonegebied. Stijgende goudprijzen zijn er de oorzaak van dat beschermde, geïsoleerde stammen die leven in het Amazonewoud in toenemende mate worden bedreigd door de steeds verder oprukkende illegale gouddelvers. De gevolgen voor de lokale bevolking zijn desastreus. Door contact met de blanken wordt de lokale bevolking blootgesteld aan nieuwe ziektes. Door de illegale mijnbouw wordt hun land geruïneerd, rivieren worden vervuild en soms omgelegd, waardoor gebieden met stilstaand water ontstaan, die een broedplaats voor malariamuggen vormen. Verschillende stammen hebben al te maken gehad met malaria-uitbraken. De Braziliaanse overheid doet er alles aan om de lokale bevolking te helpen, maar vaak komt hulp te laat, en sterven hele bevolkingsstammen uit.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: "Brazil: Amazon's Golden Curse" duurt een half uur en wordt uitgezonden op;

Woensdag 23 juli om 19.30 uur

Zaterdag 26 juli om 13.00 uur

Zondag 27 juli om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht