Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Lisse, Nederland
7 juli 2008

SwetsWise wordt voorbereid op de verlengingsperiode met versie 5.1

Swets heeft vandaag de geslaagde lancering van SwetsWise - versie 5.1 bekendgemaakt. Het is de nieuwste technische update van dit baanbrekende pakket producten en diensten. Versie 5.1 verwerkt een breed scala nieuwe kenmerken en toepassingen in SwetsWise Subscriptions, de kern van het SwetsWise pakket. Het is op dit moment de meest uitgebreide en ontwikkelde service voor het beheren en inkopen van abonnementen.

Het belangrijkste kenmerk van SwetsWise 5.1 is de toevoeging van:


. Functie voor gecombineerde verlenging
Met deze nieuwe functie kan de klant de gehele verlengingsprocedure online beheren en geplande verlengingen bijhouden, terwijl het minder werk kost. Bovendien krijgt de klant met deze functie de benodigde informatie om toezicht te houden op de staat van alle te verlengen abonnementen, waaronder annuleringsvoorwaarden en mogelijkheden voor verbeteringen.

"De verlengingsperiode is een cruciale tijd voor iedereen in deze sector. Het online zetten en beheren zal veel tijd besparen bij de afhandeling van het hele proces" zegt Thomas Snyder, Chief Commercial Officer bij Swets. "De toevoeging van deze belangrijke en innovatieve functie bewijst opnieuw dat SwetsWise zijn belofte nakomt en alles biedt wat nodig is voor het inkopen, raadplegen en beheren van je abonnementen."

Andere belangrijke functies van versie 5.1 zijn:


. Bijhouden van annuleringsvoorwaarden
Aan het opzeggen van abonnementen kunnen, als gevolg van specifieke afspraken tussen de klant en de uitgever, beperkingen verbonden zijn. SwetsWise Subscriptions houdt deze informatie voor alle abonnementen apart bij. Alle annuleringsvoorwaarden die aan een abonnement verbonden zijn, zijn duidelijk zichtbaar. Om onnodige fouten te voorkomen, is de mogelijkheid 'annuleren' verwijderd.


. Verbeterde waarschuwingsbevoegdheden
Met deze nieuwe bevoegdheden kunnen klanten waarschuwingsprofielen aanmaken en op de hoogte blijven van nieuwe beschikbare publicaties over de hele wereld. De klant kan een waarschuwingsprofiel bewerken om geïnformeerd te worden over nieuwe publicaties, of alleen over publicaties binnen een bepaald genre. Het aantal waarschuwingen dat aangemaakt kan worden, is ongelimiteerd.


. Ondersteuning van Shibboleth authenticatie Omdat we SwetsWise zo toegankelijk mogelijk willen maken, hebben we ondersteuning toegevoegd voor de groeiende Shibboleth authenticatienorm. SwetsWise ondersteunt nu toegang voor alle leden van instellingen van de UK Access Management Federation. Bovendien zullen we in de komende maanden ondersteuning toevoegen voor andere federaties die al wereldwijd gevestigd zijn.

Een volledige lijst met alle kenmerken, functies en technische verbeteringen die deel uitmaken van SwetsWise versie 5.1, is voor klanten te raadplegen op het SwetsWise platform.

Over SwetsWise
SwetsWise is het hoogtepunt van het inzicht dat Swets heeft vergaard in meer dan honderd jaar ervaring in de informatiebranche. Het resultaat is een uitgebreide verzameling producten die zijn ontwikkeld om het aanschaffen, opzoeken, raadplegen, beheren en evalueren van abonnementen voor klanten eenvoudiger te maken. Dankzij SwetsWise kunnen informatieprofessionals alle stadia van het abonnementenbeheer effectief en efficiënt gebruiken. Op deze manier kunnen de informatiedoeleinden van hun bedrijf behaald worden en verbeterd de productiviteit van de mensen die gebruik maken van de informatie. De volledig geïntegreerde opzet stelt klanten in staat om afzonderlijke diensten van SwetsWise met elkaar te combineren. Het resultaat is een enkele eenvoudige toepassing voor alle informatiebenodigdheden.

Meer informatie over het SwetsWise pakket is te vinden op www.swetswise.com.

Over Swets
Swets is nummer 1 in de wereld op het gebied van dienstverlening voor abonnementen. Met ruim 100 jaar ervaring kunnen wij zowel voor klanten als voor uitgevers het beste halen uit de huidige, complexe informatiewereld, zowel waar het tijd als geld betreft. Met klanten in meer dan 160 landen en meer dan 20 kantoren over de hele wereld, is Swets een groot en krachtig bedrijf dat beschikt over het meest uitgebreide en geavanceerde e-commerce platform dat op dit moment beschikbaar is.

Swets was de afgelopen vijf jaar vertegenwoordigd in de "100 belangrijkste bedrijven in de Digital Content Industry", een lijst samengesteld door het blad E-Content Magazine. Daarnaast staat Swets consequent genoteerd bij de bovenste 25% van de Nederlandse "FEM Business top 500". Swets is al tien jaar op rij het enige bedrijf op het gebied van abonnementenservices met een wereldwijd ISO 9001:2000 certificaat- een bewijs van onze uitstekende operationele procedures en dienstverlening naar onze klanten.

Contactpersoon voor de pers
Damian Leslie

Swets

Postbus 830

2160 SZ Lisse

T: +31 (0)252 435 189

F: +31 (0)252 415 888

E: press@nl.swets.com

www.swets.com


---- --