Datum: 23 juli 2008

Voorschoten Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 43 jarige vrouw uit Voorschoten. Agenten controleerden de vrouw dinsdag 22 juli rond 19.15 uur op de Admiraal de Ruytersingel. Zij trad op dat moment als rijinstructrice op en verkeerde onder invloed van alcohol. Als juridische bestuurster werd zij dan ook aangehouden. Voor de leerling was dit het einde van de les. Aan het bureau volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 590 ug/l.. Het was niet de eerste keer voor de vrouw dat zij voor dit feit was aangehouden. In 2002, 2007 (2x) en begin dit jaar werd zij eveneens op het rijden onder invloed betrapt. De uitslagen van ademanalyse beliepen toen tussen de 730 en 1800 ug/l.. Naast het innemen van haar rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Voorschoten Aanhoudingen na onenigheid De politie heeft woensdag 23 juli vier mannen aangehouden na onenigheid op de Voorstraat. De vier, drie uit Voorschoten van 20, 20 en 25 en één uit Den Haag van 18 jaar, verkeerden onder invloed van alcohol en mogelijk drugs, zijn voor het onderzoek ingesloten. Rond 00.40 uur kreeg de politie een melding dat er op de Voorstraat gevochten zou worden. Het bleek te gaan om een onenigheid die was ontstaan na het onwel worden van één van de verdachten. Dit was buiten en voor een café. Een getuige schoot, tegen de zin van een andere verdachte, te hulp. Deze gooit een glas die omstanders weten te ontwijken maar wel een ruit van het café vernield. Op het moment dat de politie deze verdachte wil aanhouden voor poging tot mishandeling en het vernielen van de ruit, gaan de anderen zich ermee bemoeien en begaan strafbare feiten zoals, het beledigen en bedreigen van, het gebruik van geweld en verzet tegen agenten. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek in deze zaak.

Alphen a/d Rijn Inbraak in spanningskasten Vermoedelijk koperdieven hebben dinsdag 22 juli rond 18.40 uur een enorm risico genomen bij een inbraak in een spanningskast van energieleverancier NUON. De kasten bevinden zich bij het oude Baronie gebouw aan de Prinses Beatrixlaan. De deuren van twee kasten waren opengebroken. In één kast was er een beveiligingskap van een hoogspanningskabel verwijderd. Op deze kabel staat 6000 Volt. Een schok daarvan is dodelijk. Bij een deur werden enkele koperen delen gevonden. De politie denkt dan ook met koperdieven te maken te hebben. Ze zijn echter niet op het terrein aangetroffen. Mogelijk dat in een deel van Alphen aan den Rijn de stroom tijdelijk wegviel door deze inbraak. NUON heeft zijn maatregelen genomen en de politie is begonnen met een onderzoek.

------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --