Persbericht

Uitstekende halfjaarresultaten voor Superfund

Best presterende fonds behaalt meer dan 50% rendement

Amsterdam, 23 juli 2008 - Fondsenbeheerder Quadriga Superfund behaalde, ondanks de huidige recessie en dalende aandelenmarkten, zeer goede resultaten over het eerste half jaar van 2008. Het best presterende fonds, het Quadriga Superfund SICAV EUR C, heeft over de eerste 6 maanden een netto rendement van 51,4% behaald. Ook Superfund A en B behaalden positieve rendementen van respectievelijk 26,6% en 40,3%. De Superfund Gold fondsen, die eind 2007 zijn geïntroduceerd, hebben ook een zeer positief rendement behaald: Superfund Gold A +34,4% en Superfund Gold B +46,4%.

Doordat de Superfund fondsen zijn gebaseerd op volautomatische trendvolgende handelssystemen in wereldwijde futures (termijncontracten) op grondstoffen en valuta s, obligaties en aandelenindices, kunnen er zowel bij stijgende als dalende markten winsten voor beleggers gegenereerd worden. Managed futures vertonen vrijwel geen correlatie met de aandelen- of obligatiemarkt. Roland Notermans van Superfund voegt toe: Dit jaar zien we veel trends waar onze handelssystemen goed van weten te profiteren. Ook in de huidige neergaande trend op de aandelenmarkten hebben wij een uitstekend rendement weten te behalen. De fondsen van Superfund kunnen daarom voor beleggers een waardevolle aanvulling zijn op hun beleggingsportefeuille.

Nobelprijswinnaar Professor Harry Markowitz sprak op een seminar in New York zijn lof uit voor de unieke beleggingsstrategie van Superfund: Superfund fondsen stellen zich ten doel een marktcorrelatie van nul te bereiken en in feite komen ze daar heel dichtbij. Dit vermindert het algehele portefeuillerisico aanzienlijk. Markowitz voegde hier aan toe: Superfund heeft duidelijk bovengemiddelde rendementen behaald en verdient hiermee een felicitatie!

Over Superfund

De Superfund Group of investment companies werd in 1995 opgericht door Christian Baha. Voordat hij Superfund startte onwikkelde Baha eigen softwaresystemen voor technische analyse van financiële gegevens. Deze ontwikkelingen resulteerden in de volautomatische handelsstrategie van het huidige bedrijf. In 1996 werd het Superfund Q-AG (eerder Quadriga AG) op de Oostenrijkse markt geïntroduceerd als een van de eerste managed futures fondsen voor particuliere beleggers. Met zo n 50.000 beleggende klanten behoort Superfund tot een van de grootste aanbieders van managed futures fondsen ter wereld. Klanten zijn institutionele beleggers, vermogensbeheerders en particuliere beleggers. Kijk voor meer informatie over Superfund en managed futures op www.superfund.nl

Over Harry Markowitz:

Professor Harry Markowitz (80), wiens Modern Portfolio Theory een revolutie veroorzaakte in de financiële wereld en hem in 1990 de Nobelprijs voor Economie opleverde, doceert aan de universiteit van California in San Diego. Markowitz was de eerste econoom die bewees dat spreiding van een portefeuille over een brede reeks verschillende beleggingscategorieën het portefeuillerisico aanzienlijk kan verminderen en/of het rendement kan verhogen.

Meer informatie

Voor meer informatie,