Ingezonden persbericht


VIDEO GEBRUIK OP INTERNATIONALE EDITIE VAN CNN.COM STIJGT MET 250% IN EEN JAAR

v CNN.com publiceerde 79% meer video s

v Amerikaanse verkiezingen en natuurrampen in Myanmar en China meest bekeken

Het video gebruik op de internationale editie van CNN.com is in vergelijking met een jaar geleden om deze tijd 250% gestegen. Dit meldt CNN, 9 maanden na de ingebruikname van de vernieuwde website CNN.com, waarbij de het video aanbod aanzienlijk werd uitgebreid. Sinds deze restyling, in oktober 2007, heeft CNN 79% meer video s geplaatst op de website.

In de maand mei genereerde Myanmar gerelateerde verslaggeving op de internationale en VS edities tezamen 12,5 miljoen page views. Verslagen over de aardbeving in China genereerde 9,9 miljoen page views.* CNN International was de eerste buitenlandse nieuwszender met een correspondent in Myanmar die verslag deed van de nasleep van de cycloon.

Wij omarmen nieuwe innovatieve manieren om content te distribueren, en de recente gebeurtenissen in de wereld geven aan dat er een toenemende vraag is naar online video s bij ons publiek , aldus Nick Wrenn, Managing Editor, CNN International (EMEA)."Vorig jaar investeerden wij aanzienlijk in online video content om onze internationale verslaggeving nog meer toegankelijk te maken voor een groter mondiaal publiek. De toename in het videogebruik op de website laat zien dat onze strategie vruchten afwerpt en dat we nu verder kunnen gaan met het uitbouwen van ons aanbod op verschillende platforms."


* Bron: Omniture Site Catalyst


---

Noot voor de redactie (