Ingezonden persbericht


Persbericht

buitengewone buitenhuizen buiten bergen by blooming BUITEN BERGEN: DUURZAME, TRENDY EN LUXE VAKANTIEBELEVING MIDDEN IN DE NATUUR

Bergen, juli 2008 ­ blooming gaat iets geheel nieuws aan haar dienstverlening toevoegen. Vanaf september is het mogelijk om bij het trendsettende hotel in Bergen ook een vakantiewoning te boeken in Buiten Bergen. Buiten Bergen is een nieuwe verzameling van bijzonder fraai gelegen en duurzaam gebouwde buitenhuisjes aan de rand van de Schoorlse Duinen, op 1,5 kilometer afstand van hotel blooming. Alle 72 huizen zijn in bezit van particulieren die niet voor niets verliefd zijn geraakt op het unieke project. En uniek is het, want wie een blooming - Buiten Bergen vakantiehuis huurt, krijgt er een speciale bloomingservice bij; zo zijn er ontbijtpakketten verkrijgbaar, elektrische scooters te huur en kan blooming zorgen voor een goedgevulde ijskast. Ook kan de gast gebruik maken van het (in oktober 2008 te openen) zwembad en wellness.

Eerlijke materialen
Buiten Bergen is een initiatief van Ernst Langeveld, een gepassioneerd pleitbezorger van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De vakantiehuisjes onderscheiden zich doordat ze een authentiek design hebben en door het gebruik van eerlijke, duurzame materialen. In Buiten Bergen vind je een eigenzinnig karakter dat naadloos past in de natuurlijke omgeving met ruim opgezette kavels, waardoor privacy en rust zijn gegarandeerd. Er zijn natuurlijke en smaakvolle bouwmaterialen gebruikt, er is veel licht en de nadruk ligt er op een gezond leefklimaat. "Wij signaleerden een groeiende behoefte van onze gasten naar een losstaande accommodatie. Met deze samenwerking spelen we in op die vraag. Bovendien sluit de visie van Buiten Bergen naadloos aan op die van ons. We verwachten met deze nieuwe service nog meer families met kinderen aan te trekken", aldus Donald Engelman, directeur blooming hotel.

Buiten Bergen, powered by blooming
Buiten Bergen is dé hideaway voor wie even de grote stad wil ontvluchten en de massa wilt ontwijken. Het is de ideale bestemming voor de liefhebber van cultuur, kunst en natuur. Voor mensen die behoefte hebben aan de vrijheid van een eigen vakantiehuis en tegelijkertijd willen genieten van de attente service die hotelgasten van blooming al gewend zijn: vriendelijkheid, klasse, oog voor persoonlijke wensen en verlangens. Ook kan de Buiten Bergen-gast gebruik maken van alles wat blooming de hotelgasten te bieden heeft: een voortreffelijke gastronomie, ontspanning in zwembad en wellnesscentrum, een uitgebreid sport- en recreatiescala en heel veel extra's voor kinderen, zoals een speciale kinderkamer. Buiten Bergen, powered by blooming, dus!

Stijl en klasse
Er zijn twee typen huizen; type A heeft 2 grote glaspuien zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Type B heeft een doorkijk van de begane grond naar de nok van het dak. De grote raampartijen zorgen niet alleen voor een ruimtelijk effect, maar geven ook een prachtig uitzicht op de tuin. Bovendien liggen de buitenhuizen aan de rand van de Schoorlse duinen wat tot mooiste natuurgebied van Nederland is uitgeroepen. Alle huizen zijn gebouwd in tweekleurenstelling en hebben transparant gelakte, FSC-houten kozijnen en puien. Allemaal hebben ze Philippe Starck sanitair, designkeukens, balkenplafonds en isolatie met vlas wat de dakconstructie ademend maakt. Goede smaak en duurzaamheid voeren de boventoon. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op www.buitenbergen.nl of bel 072 5820520.

blooming - altijd met een kleine b geschreven - staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. Temidden van bossen en met het strand binnen handbereik ligt het hotel en conferentielandgoed op 11 hectare eigen duingebied met een privé duinpan, drie terrassen en vanaf oktober 2008 ook een eigen wellness center. Het hotel heeft 92 comfortabele hotelkamers en per 1 september zijn er 72 vakantiehuisjes van Buiten Bergen die aan het assortiment worden toegevoegd. Alle accommodaties stralen de persoonlijke en originele huisstijl en feeling van blooming uit. Daarnaast beschikt blooming over een aantal 'hidden secrets' en originele things 'to do' zoals duingolf of 'blooming breaking the waves rafting'. Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep. Bel voor reserveringen 072-582 05 20. Meer informatie is te vinden op www.blooming-hotels.com.