Persbericht

EDS en Siemens PLM Software leveren samen toonaangevende Defense Logistics Solution

Samenwerking EDS Services en Siemens Teamcenter Software leidt tot nieuwe Defense Logistics Solution ter ondersteuning van snelle, efficiënte en veilige logistieke prestatiecontracten, overal ter wereld

s-Hertogenbosch, 23 juli 2008 EDS, een van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, en Siemens PLM Software, een business unit van Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), hebben vandaag bekendgemaakt de krachten te gaan bundelen bij de levering van een Defense Logistics Solution. Deze oplossing bouwt voort op de uitgebreide logistieke ervaring van EDS op het gebied van luchtvaart en defensie (A&D) en de internationaal bekende IT-infrastructuurservices, en de Teamcenter®-softwareportfolio van Siemens PLM Software.

Dankzij deze unieke Defense Logistics Solution besparen luchtvaart- en defensie-OEM s, en leveranciers en serviceverleners/-instanties voor defensie, beduidend veel tijd, risico en kosten om te voldoen aan de logistieke prestatiecontracten (PBL) van defensie. Naar verwachting zijn de voordelen onder andere een betere productkwaliteit door productconfiguraties tot in de servicefase van de productlevenscyclus te volgen, de prestaties van het product/onderdeel bij te houden en feedback ter verbetering van de volgende generatie producten vast te leggen. De service wordt verbeterd door de regels en rollen van de oplossing uit te bouwen om zo actueel mogelijke beschikbare gegevens te leveren en te voorkomen dat er data verloren gaat. Daarnaast is een wereldwijde ondersteuning mogelijk doordat de twee ondernemingen in meer dan 60 landen over de hele wereld aanwezig zijn.

Als zakenpartner op het gebied van A&D brengt EDS een uitgebreide ervaring en servicedeskundigheid in bij de implementatie en het beheer van defensielogistiek en zakelijke MRO-activiteiten, aldus Joan Davies, hoofd luchtvaart en defensie bij EDS. Samen met Siemens PLM Software kunnen wij een toonaangevende oplossing leveren voor het beheer van toeleveringsketens, ondersteuningsprocessen, activa en meetresultaten voor PBL-programma s, die snel inzetbaar en operationeel zijn, terwijl de flexibiliteit voor aanpassing aan de diverse klantvereisten blijft gehandhaafd.

EDS zal de logistieke en A&D-ervaring, lokale aanwezigheid en IT-oplossingen leveren die nodig zijn om de mensen, systemen en processen te integreren voor een snelle levering van een strategisch effectieve oplossing voor PBL-programma s.

De oplossing is gebaseerd op de uitgebreide Teamcenter-softwareportfolio van Siemens PLM Software, inclusief Teamcenter voor MRO, een complete oplossing voor Maintenance, Repair en Overhaul. Het nieuwe pakket is toegespitst op de behoeften van organisaties die de service en ondersteuning verzorgen voor complexe producten met een lange levenscyclus, zoals vliegtuigen, wapensystemen, schepen en energiecentrales.

De aankondiging van vandaag betekent een grote stap voorwaarts voor onze klanten in de defensiebranche die PBL-contracten snel moeten uitvoeren zonder de winstgevendheid uit het oog te verliezen, aldus Steve Bashada, vice-president Teamcenter Applications, Siemens PLM Software. Samen met EDS hebben wij een flexibele turnkey oplossing waarmee niet alleen de planning en implementatie van de IT-infrastructuur en beveiligingseisen ten aanzien van PBL-contracten wordt gestroomlijnd, maar tevens het beheer sterk wordt vereenvoudigd. Als één van de voornaamste leveranciers van PLM-software voor de luchtvaart- en defensiebranche ter wereld, zijn wij er trots op dit laatste staaltje van onze onafgebroken ondersteuning voor deze branche te kunnen aanleveren en ons streven naar het leveren van een PLM voor de hele levenscyclus, van eisenpakket tot buitengebruikstelling, verder uit te bouwen.

PBL-contracten behelzen een reeks prestatiemeetresultaten waartegen fabrikanten, systeemintegrators en onderhoudsbedrijven worden afgezet. Voor succes en maximale winst moeten defensiecontractanten de voor operationaliteit noodzakelijke tijd voor elk specifiek PBL-contract minimaliseren, terwijl ze er daarnaast voor moeten zorgen dat zij de voortgang ten opzichte van de PBL-meetresultaten volgen, meten en beheren. Hiertoe wordt het recent aangekondigde servicegegevensbeheer in de Defense Logistics Solution gecombineerd met de logistieke recordbeheermogelijkheden in de Teamcenter-oplossing voor MRO, inclusief maatwerkservices van EDS en wereldwijde mogelijkheden.

(565 woorden)