Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
23 juli 2008


--Persbericht-

Besluit kapvergunning Mussenbergbolwerk
na zomervakantie verwacht

Het college van B&W verwacht eind augustus, begin september een nieuw besluit te nemen over de kapvergunning voor het Mussenbergbolwerk in Groenlo. Op dit moment wordt extra informatie ingewonnen met betrekking tot het advies van de Adviescommissie voor Bezwaarschriften. Dit advies is opgemaakt naar aanleiding van de bezwaren die zijn ingediend tegen de kap van de bomen.

Op maandag 21 juli heeft het college van B&W besloten het advies van de Bezwaarschriftencommissie te verstrekken aan een verzoeker. Een dergelijk verzoek, nog vóórdat een besluit op de bezwaren is genomen, komt nauwelijks voor. Vanuit de Wet Openbaarheid van Bestuur is er echter geen reden om het advies niet te verstrekken. Daarom heeft het college positief beslist op het verzoek. Gezien de grote betrokkenheid van de inwoners bij het traject rond het Mussenbergbolwerk, heeft het college ook besloten het advies voor iedereen toegankelijk te maken via de website www.oostgelre.nl (Cultuur en recreatie / Groenlo Vestingstad).

De aanleiding voert terug naar 10 maart j.l. Toen heeft het College van B&W aan de gemeente Oost Gelre een kapvergunning verleend voor het vellen van 23 bomen ten behoeve van een gedeeltelijke reconstructie van het Mussenbergbolwerk/Kanonswal in Groenlo. Naar aanleiding van deze vergunningverlening zijn toen 101 bezwaarschriften ingediend. De Adviescommissie voor Bezwaarschriften heeft deze bezwaarschriften in behandeling genomen. Op 19 mei was er een hoorzitting.

Vervolgens is op 11 juni het advies van de bezwaarschriftencommissie aangeboden aan het College van B&W. De adviezen hebben vooral betrekking op een betere motivering van de argumenten die tot het besluit van 10 maart j.l. geleid hebben. Daarnaast is er het advies om de alternatieven beter af te wegen en het reeds lopende flora- en faunaonderzoek naar de natuurwaarden van de houtopstand bij het besluit te betrekken. De commissie adviseert uiteindelijk het bestreden besluit te herroepen en een nieuw besluit te nemen met inachtneming van het gestelde in het advies.

Om tot een goed besluit op de bezwaren te komen, wordt op dit moment extra informatie betreffende bovenstaande zaken ingewonnen om invulling te kunnen geven aan het advies. De verwachting is dat het college eind augustus of begin september een nieuw besluit over de vergunningverstrekking zal nemen.

Einde persbericht.

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 39 3552.
-----------------------


---- --