Time : 12:18:33
Date : 23 July 2008
Sender Name: Mortierbrigade

Iedereen wil Gerolsteiner heten

Het Duitse kwaliteitswater Gerolsteiner pakte een paar dagen geleden uit met een -om het zacht uit te drukken- opmerkelijke stunt. Wie er als eerste in slaagt om z'n familienaam in Gerolsteiner te veranderen, rijdt naar huis met een Porsche 911 Carrera. Op deze originele manier wil Gerolsteiner letterlijk iets doen aan zijn naamsbekendheid.

Gerolsteiner is een begrip in Duitsland, maar in België is Gerolsteiner lang zo bekend niet. Niet alleen het water is hier zeldzaam, er is ook niemand die Gerolsteiner als naam heeft. Van naam veranderen is niet gemakkelijk en er kan heel wat tijd overheen gaan, maar een Porsche ter waarde van meer dan 85 000 euro krijg je ook niet zomaar.

De stunt was onmiddellijk een succes. Op 7 dagen tijd hebben meer dan 11.000 mensen de site www.gerolsteiner.be bezocht. Tal van blogs en kranten in binnen- en buitenland vermelden de actie en er schreven zich effectief al 182 mensen in om hun naam in Gerolsteiner te veranderen.

Je kan alle motivaties van de kandidaten bekijken op de site maar we geven je al een voorsmaakje:

Bob Maes:
Bob Maes heeft een (drank)probleem met zijn naam. Hij legt uit: "Mijn voornaam -BOB- staat voor iemand die geen alcohol drinkt en mijn familienaam -Maes- is een bekend Belgisch biermerk. Wat een tegenstrijdigheid." Zeg dat wel, je zou voor minder een naamsverandering aanvragen.

Bart September:
Met een familienaam als September ben je sowieso al behoorlijk zeldzaam, maar als het oktober wordt ben je natuurlijk ook behoorlijk passé. Sorry Bart, we konden het niet laten. Maar wij vinden het alvast een goede reden om te proberen Bart Gerolsteiner te worden. Bart laat nog weten dat hij een Porsche-fan in hart en nieren is. Ga ervoor, Bart.

Tommy Genbrugge:
Tommy Genbrugge treft het niet met zijn naam. Zo spelt hij zijn naam: "Tommy Genbrugge, dubbele m y-psylon, de 2 steden aan elkaar zonder T, Gent-Brugge". Probeer dat maar eens uit te leggen via een slechte telefoonlijn. Tommy Genbrugge droomt al luidop van een leven als Tommy Gerolsteiner: "Wat zou dat fantastisch klinken... Engels met een Duitse achtergrond". Vooral die Duitse achtergrond.

Kevin Kenis
Kevin Kenis, Kevin P... Het rijmpje met een mannelijk geslachtsorgaan in de hoofdrol is snel gemaakt. En Kevin heeft het zijn hele jeugd mogen horen. "Daarom lijkt het mij fijner de naam Gerolsteiner te kunnen doorgeven aan mijn toekomstige kinderen", vindt de man met de vervelende familienaam. Een familie Gerolsteiner in België, dat lijkt ons een goed idee

Bart Schellekens
Bart Schellekens was zich van geen kwaad bewust, tot hij in de lagere school terechtkwam. "Sinds het eerste leerjaar is het begonnen: Schellekes hesp, schellekes kaas, schellekes salami, en alle andere soorten beleg"; Bart was bijzonder blij toen hij van de wedstrijd hoorde. Hoog tijd om afstand te nemen van een leven tussen de charcuterie.

Alle informatie over de actie vind je op www.gerolsteiner.be. Je kan je inschrijven tot 31 augustus.

Link to Press Release - NL