Ingezonden persbericht


Persbericht

Britse milieuminister bezoekt 's ochtends klimaatbijeenkomst in Sydney en is weer terug met lunchtijd

Door HD telepresence-systeem bespaart minister Woolas tijd, geld en energie

Amsterdam, 23 juli 2008 - Hon Phil Woolas, de Britse minister van Milieuu, reist milieubewust. In plaats van te vliegen naar de Annual Climate Change Summit in Sydney was hij virtueel aanwezig. Hij leverde zijn keynote speech in Australië via een High Definition (HD) telepresence-oplossing. Op deze manier bespaarde hij 60 uur reistijd en voorkwam hij een CO2-uitstoot van maar liefst 6,2 ton.

Tijdens zijn toespraak haalde minister Woolas voorbeelden van best practices op milieugebied aan. Een publiek van 150 internationale leidinggevenden in de publieke en zakelijke sector luisterde naar zijn speech door middel van een HD telepresence-oplossing. Easynet (een internationale aanbieder van beheerde netwerken en hostingdiensten), Polycom (wereldwijd marktleider op het gebied van telepresence-, video- en spraakoplossingen) en Telstra (een Australische serviceprovider) faciliteerden de aanwezigheid van de Britse minister via HD telepresence.

Tot de portefeuille van minister Woolas behoort het UK Government Department DEFRA (Department for Environment, Food and Rural Affairs). Deze instelling ondersteunt burgers en bedrijven om milieuvriendelijk te leven en te functioneren. Klimaatverandering, energie en duurzaamheid vallen zo onder zijn verantwoordelijkheid. Dit maakte hem de ideale keynote speaker voor het klimaatevent in Australië.

'Telepresence verbetert de communicatie en productiviteit. Daarnaast beschouwen steeds meer mensen het als een belangrijke groene technologie', zegt Steve Leyland, Vice-President EMEA van Polycom. 'Hon Phil Woolas en de andere fysiek aanwezigen ondervonden deze voordelen zelf. Dankzij telepresence kon de minister zijn toespraak houden - iets wat zonder deze oploossing onmogelijk zou zijn.'

David Rowe, CEO van Easynet: 'Het is de hoogste tijd voor bedrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen en de manier waarop ze werken te veranderen. Er is nu een goed alternatief om geen duizenden kilometers meer te vliegen voor een vergadering. Telepresence is daarvoor de ideale oplossing, zoals minister Woolas zelf meemaakte. Het vermindert de impact op het milieu van wereldwijde vliegreizen. Het doet ons goed dat de Britse milieuminister en de andere fysiek aanwezigen op de Climate Change Summit dit persoonlijk hebben ervaren.'

De virtuele aanwezigheid van de minister was te danken aan drie experts, de technologiebedrijven die zijn toespraak faciliteerden: Easynet, Polycom en Telstra. De sessie vond plaats in de Easynet telepresence-suite in hartje Londen en werd ondersteund door de 24x7 conciërgeservice van het nieuwe Easynet Video Network Operations Centre (VNOC), Polycom-eindpunten in Londen en Sydney, en het door Telstra verzorgde beveiligde netwerk en voldoende bandbreedte op de bijeenkomst in Sydney.

###

Over Easynet

Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op ons vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op onze aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens een vestiging in Sjanghai, China.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet zijn grootste voorstanders; voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan ¤15,3 miljard. Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.

Over Polycom

Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) is wereldwijd marktleider op het gebied van teleprecence- en video- en spraakoplossingen. Daarnaast is het bedrijf visionair in communicatie waarmee mensen overal kunnen samenwerken.