Gemeente Lochem


Ontvangst rapport jeugdraad Eefde

Wethouder Gudrun Kreeft nam dinsdag 8 juli een rapport van de jeugdraad Eefde in ontvangst. In dit rapport staat wat de jeugd in Eefde vindt van de voorziening in het dorp en wat zij graag veranderd zou willen zien.

Het initiatief kwam vanuit het nieuwe bestuur van de dorpsraad. Met medewerking van leerlingen uit groep 7 en 8 en ondersteuning van stichting voor sociaal en cultureel werk Gorssel is dit tot stand gekomen. De kinderen en dorpsraad willen uiteraard hun bevindingen naar buiten brengen, vandaar dat zij dit rapport aanboden aan de wethouder en ook aan Theo Linthorst van de politie en aan Yolanda Winkelhorst van woningstichting De Groene Waarden.

Ook na de vakantie gaat de jeugdraad door. Concrete zaken waar ze mee willen beginnen zijn; opzetten survival, een kleine skatebaan en milieuactiviteiten zoals het meedoen met de nationale schoonmaakdag.

De gemeente ondersteunt de survival met gelden van het project who'z next. Ook de woningstichting heeft het onderwijs en de kinderen uitgedaagd mee te denken over milieubewust bouwen, een van de items van de jeugdraad.