Ingezonden persbericht


Infradata levert nieuwe Juniper EX 4200-switches met Virtual Chassis Technology aan Netlog

Leiden, 23 juli 2008 - Infradata, netwerkintegrator voor de serviceprovider-markt, heeft een aantal nieuwe EX 4200-switches van Juniper Networks geleverd aan Netlog NV. Dit bedrijf exploiteert met 35 miljoen leden een van de grootste online sociale netwerken van Europa. Netlog richt zich met name op Europese jongeren. Zij kunnen via Netlog eigen webpagina's creëren, foto's en video's delen en met elkaar communiceren. Netlog is hiermee het eerste bedrijf in de Benelux, dat deze nieuwe technologie toepast in zijn netwerk.

Netlog vroeg Infradata in eerste instantie om een nieuwe tool te leveren voor netwerkbeveiliging en analyse van dataverkeer. Bij de implementatie daarvan stelde Infradata vast dat een upgrade van het netwerk nodig was, gezien de snelle groei van de activiteiten van het bedrijf. Infradata adviseerde met het oog hierop te kiezen voor de nieuwe EX 4200-switches van Juniper, die in april 2008 zijn geïntroduceerd. Deze switches zijn bij uitstek geschikt voor de ondersteuning van het grote aantal racks en servers van Netlog.

De Juniper EX 4200 Ethernet-switches met Virtual Chassis Technology combineren betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beheergemak van modulaire systemen met de kostenefficiëntie en flexibiliteit van stapelbare platformen. Daarnaast levert de EX 4200-serie een schaalbare oplossing voor datacenters en voor hoofd- en regionale kantoren. Door middel van de Virtual Chassis Technology kunnen tot tien EX 4200-switches onderling worden verbonden via een 128 Gigabit-per-seconde (Gbps) backplane. Hierdoor ontstaat één enkele virtuele switch die tot 480 Gigabit Ethernet- en twintig 10Gigabit Ethernet-poorten ondersteunt met een groot aantal trunkgroups. Alle EX 4200-switches beschikken over HA-functionaliteit, zoals redundante, hot-swappable interne voedingen en vervangbare ventilatorladen voor een maximale uptime.

"We groeiden uit ons bestaande netwerk. Uitbreiding van het aantal poorten bleek niet de juiste oplossing", zegt Nicolas van Eenaeme, Director of Operations van Netlog. "Gelukkig wees Infradata ons op de Juniper EX 4200-switches. Elk datacenter kent de spanning tree problematiek van grote netwerkomgevingen. De technologie in de Juniper-switches biedt een oplossing voor de uitdagingen in deze omgevingen. Ze zijn het neusje van de zalm op switchgebied."

"We zijn enthousiast over de keus van Netlog voor de nieuwe Juniper-switches. Dit onderstreept de snelle acceptatie van deze nieuwe technologie die ISP's en serviceproviders helpt bij het opvangen van de groei in dataverkeer", zegt Erwin Dirckx, Managing Director België en Luxemburg van Infradata.

Over Infradata
Infradata B.V. is een netwerintegrator voor de serviceprovidermarkt. De klanten van Infradata zijn serviceproviders in de telecom, kabelexploitanten, mobiele operators, DSL-operators, hostingproviders, contentproviders en ISP's. Het bedrijf is een officiële partner van Juniper Networks, F5 Networks, Foundry Networks, Barracuda, Actelis, Efficient IP, Ciena, Arbor Networks, Acme Packet, Mediatrix en LeftHand Networks. Infradata is gespecialiseerd in de integratie van spraak en data, en van vaste en mobiele netwerken. De belangrijkste missie van het bedrijf is klanten superieure oplossingen te bieden. Voor meer informatie: www.infradata.nl.

Over Netlog
Netlog is het belangrijkste Europese social networking platform met een pan-Europese en lokale dimensie. Het platform is momenteel beschikbaar in meer dan 25 landen en 19 talen. Meer dan 35 miljoen leden zijn verbonden door heel Europa en zij genereren meer dan 4,5 miljard pageviews per maand in al deze landen. Netlog Nv is gevestigd in Gent, België. Het bedrijf heeft 45 medewerkers in heel Europa.



Ingezonden persbericht