Ingezonden persbericht


Nieuwe oplossingen F5 brengen netwerkbeveiliging naar hoger niveau

Nieuwe BIG-IP-software en -hardware bieden eenvoudige, geïntegreerde en kosteneffectieve applicatie- en protocolbeveiliging

Schiphol-Rijk, 23 juli 2008 - F5 Networks, wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), presenteert een belangrijke uitbreiding van zijn beveiligingsportfolio: de nieuwe BIG-IP-software- en -hardwareproducten. Deze oplossingen maken de toepassing van efficiënte applicatie- en protocolbeveiliging nog eenvoudiger. F5 verstevigt hiermee zijn positie als leverancier van beveiligingsoplossingen. Beveiliging vormt samen met optimalisatie en beschikbaarheid de drie belangrijke pijlers van ADN.

De nieuwe BIG-IP-software omvat opties voor protocolbeveiliging, integratie met WhiteHat Security en Kerberos, een veelgebruikt authenticatieprotocol ten behoeve van single sign-on. Daarnaast lanceert F5 twee krachtige, volledig uitgeruste instapmodellen voor Application Delivery Controller-platforms (ADC), de BIG-IP 1600 en 3600.

De nieuwe BIG-IP-oplossingen omvatten onder andere de volgende componenten.

Geavanceerde beveiliging met minimaal beheer. De BIG-IP Protocol Security Module biedt geavanceerde protocolbeveiliging en -compliance voor de meest voorkomende webprotocollen, waaronder HTTP(s), SMTP en FTP. Deze module checkt protocollen en levert een eenvoudig in te zetten oplossing die het netwerkbeheer aanzienlijk vergemakkelijkt. Protocol Security Module is daarnaast te upgraden naar de volledig geconfigureerde BIG-IP Application Security Manager-oplossing (ASM).

Complete websitebeveiliging en PCI-compliance. F5 en de geïntegreerde WhiteHat Security-applicatie maken gebruik van iControl API van F5. Dit is een migratieoplossing die websites test op zwakke plekken. Het brengt de krachtige eigenschappen van Sentinel van WhiteHat en BIG-IP ASM-technologie samen. Zo ontstaat een dynamische oplossing voor het testen, opsporen en repareren van zwakke plekken op websites. De combinatie voldoet ruim aan de PCI 6.6 Compliance-eisen.

Perfecte toegang voor geautoriseerde gebruikers. BIG-IP-systemen hebben nu ook Kerberos-delegatie. Hiermee zijn het de eerste Application Delivery Controllers die CAC/PKI-authenticatie ondersteunen. Veel overheidsinstanties en andere bedrijven gebruiken tegenwoordig de CAC/PKI-beveiligingsauthenticatiemethode als voornaamste authenticatiemanier. Daarnaast heeft de BIG-IP-productreeks een interface met Microsoft Windows Active Directory-domeinen en stroomlijnt het toegang voor geautoriseerde gebruikers.

Nieuwe instapmodellen. De nieuwe BIG-IP 1600- en 3600-hardwareapparaten bieden volledig uitgeruste instapmodellen van platformen. Hiermee hebben bedrijven een uitstekend fundament om hun ADN-architectuur op te bouwen. De nieuwe platformen bieden ongeveer de dubbele capaciteit van de oude BIG-IP 1500- en 3400-apparaten. Geïntegreerde functies als IPv6, Rate Shaping, Fast Cache en verbeterde compressie- en SSL-mogelijkheden vereenvoudigen de implementatie en verlagen de totale kosten.

"Tegenwoordig moeten bedrijven zich razendsnel aanpassen aan veranderende eisen van medewerkers en klanten", zegt Jason Needham, Senior Director Product Management bij F5. "Met de nieuwe beveiligings- en applicatieoplossingen kunnen bedrijven hun netwerkinfrastructuur uitbreiden en verbeteren. Hierdoor bieden ze hun gebruikers optimale en veilige applicatietoegang. Met het uitgebreide portfolio van F5 kunnen klanten hun reeds gemaakte investeringen verder uitbouwen en eenvoudig updaten wanneer ze dat willen."

Beschikbaarheid
De BIG-IP Protocol Security Module, de 9.4.5 software en de 1600 ADC- en 3600 ADC-platforms zijn vanaf nu beschikbaar. Voor meer informatie over de BIG-IP-oplossingen van F5: www.f5.com/products/big-ip.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.