PERSBERICHT

Serie A en Bundesliga alleen nog bij Sport1

Amsterdam, 23 juli 2008 ­ Na de Engelse Premier League zijn ook de voetbalwedstrijden uit de Serie A en de Bundesliga vanaf komend seizoen alleen nog bij Sport1 te zien. Sport1 heeft als enige zender de uitzendrechten voor de rechtstreekse uitzendingen en samenvattingen van de wedstrijden in de hoogste divisies in Italië en Duitsland.

Sport1 had al de uitzendrechten voor de rechtstreekse uitzendingen voor beide competities en heeft nu ook de rechten voor de samenvattingen overgenomen van RTL.

Jeroen Oerlemans, General Manager Sport1: "De Serie A is na Engeland en Spanje de derde voetbalcompetitie ter wereld. En doordat de vijf Nederlandse internationals Van der Vaart, de Jong, Mathijsen, Boulahrouz en Engelaar in de Duitse competitie actief zijn, mag ook de Bundesliga zich verheugen op een toenemende interesse vanuit Nederland. Wij zijn blij dat we beide topcompetities voor zowel de live-wedstrijden als de hoogtepunten weer voor onze abonnees hebben kunnen verzekeren. Sport1 heeft de beste Nederlandse voetballers in Europa's mooiste competities."

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd, waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de UEFA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.