Altis industriële behuizingen leveren nu 10% tijdsbesparing op


BOXTEL, 20080723 -- Legrand heeft zijn assortiment Altis industriële behuizingen vervangen door een nieuwe, verbeterde serie behuizingen met meer ruimte. De behuizingen onderscheiden zich in modern design, gebruiksgemak en meer beschikbare montageruimte op de montageplaat. De verbeteringen maken 10% tijdbesparing mogelijk voor paneelbouwers van besturingspanelen en OEM fabrikanten.

De tijdbesparing hangt samen met het grote gebruiksgemak van de eenvoudig en in twee minuten tijd om te draaien deur. Daarnaast zorgt de optionele Cabtop wartelplaat voor een eenvoudige IP55 kabeldoorvoer, voorzien van trekontlasting. Hierdoor is het maken van gaten voor de wartels niet meer nodig hetgeen eveneens tijd bespaart. Tot slot zorgt de verwijderbare achterwand ervoor dat de paneelbouwer of installateur eenvoudig en snel bij de kabels kan komen. De totale tijdbesparing drukt Legrand voor Altis uit met haar Timesave label 10%.

Toepassingen
De Altis behuizingen zijn bijvoorbeeld toepasbaar voor het inbouwen van de besturing van klimaatinstallaties of machines. De verbeteringen gelden voor alle toepassingen. De nieuwe serie heeft 10 millimeter meer volume dan de vorige serie, er is 20% meer bruikbare oppervlakte op de montageplaat en is er 30 millimeter meer lengte bij montage van een DIN-rail aan de binnenzijde van de deur. Alle behuizingen hebben de keurmerken UL en CSA.

Altis
De serie Altis behuizingen omvat een breed assortiment bodemmontagekasten die voldoen aan de hoge eisen die aan industriële toepassingen worden gesteld. Producten die nodig zijn voor de koeling van de kasten zijn eveneens verkrijgbaar. Ook zijn de Altis kasten in een roestvast stalen uitvoering te leveren.

Over Van Geel Legrand
Van Geel Legrand BV in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4,1 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Van Geel Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Van Geel Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

Fotobijschrift: Altis industriële behuizingen + timesave label





Ingezonden persbericht