Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Schoon, heel en veilig in Crooswijk

Op donderdag hield Stadstoezicht in samenwerking met de Roteb, Gemeentewerken en politie een actie in Crooswijk met als doel alles aanpakken op het gebied van schoon, heel en veilig. Inmiddels zijn de resultaten bekend en kunnen de samenwerkende organisaties spreken over een geslaagde dag, waarbij vooral veel grofvuil is opgeruimd.

In totaal werkten er 34 mensen mee aan deze actie in Crooswijk. Dit waren onder andere zestien interventieteammedewerkers met zes leerlingen, een milieucontroleur en twee toezichthouders. De milieucontroleur heeft zich vooral beziggehouden met het hondenbeleid en bouwwerkzaamheden in de wijk die vuiloverlast veroorzaken. Er zijn deze dag geen incidenten voorgevallen. Wel heeft de politie een proces verbaal uitgeschreven voor parkeren op het trottoir.

Resultaten
Stadstoezicht, Roteb, Gemeentewerken en politie spreken over een goed verlopen actiedag. Er zijn onder andere 140 meldingen gedaan van grofvuil dat naast de ondergrondse container of in de straat is geplaatst, 21 vuilniszakken die verkeerd zijn aangeboden opgeruimd, zestien fietswrakken voorzien van een waarschuwingssticker en er is tien keer melding gedaan van graffiti. Vanwege het grote aanbod aan afval moest een wagen van de Roteb drie maal tussendoor worden geleegd. Door deze schoonmaakactie hopen de diensten de inwoners op het goede spoor gezet te hebben om hun wijk schoon, heel en veilig te houden.