Gemeente Voorschoten

sportmogelijkheden

Samen werken aan betere sportmogelijkheden

Goede gesprekken in de kleedkamer om de sportmogelijkheden in Voorschoten te verbeteren. Tijdens de sportconferentie `Bewegen is meedoen' die in Sporthal de Vliethorst is gehouden ging de gemeente in discussie met vertegenwoordigers uit de plaatselijke sportwereld. De ruim 85 aanwezigen kwamen met tal van suggesties en ideeën om de sport beter te maken.

Wethouder Bruno van Dunné opende de conferentie over de koers van de sportnota. Voorschoten beschikt over een keur aan succesvolle activiteiten en sportverenigingen. De gemeente erkent het maatschappelijk belang van sportief bezig zijn en wil dat sporten voor iedereen mogelijk is. Dit doet zij door aanbieders van bewegingsactiviteiten te stimuleren. Bestuurders van sportverenigingen, maar ook van organisaties in het onderwijs, de gezondheidszorg en de ouderenzorg.

Speciale aandacht gaat uit naar kinderen. Op jonge leeftijd kan genoeg sporten en bewegen helpen om overgewicht te voorkomen. In de themagesprekken kwamen de actuele kwesties aan bod. Het gemeentelijk beleid rond sport en bewegen is allang niet meer alleen gericht op accommodatie. Maar wat kan en wil de gemeente nog meer? Hoe moet ze dat invullen? En wanneer ligt de bal bij de verenigingen? Als de rol van de gemeente verandert, wat betekent dit dan voor de sportverenigingen en andere organisatoren van sport- en bewegingsactiviteiten? En: hoe kunnen de gezamenlijke doelstellingen het meest effectief worden bereikt?

Duidelijk werd wat de verwachtingen over en weer zijn over de rol van de gemeente en de rol die verenigingen hebben. Naast het faciliteren en regisseren moet er meer met elkaar gesproken worden. Niet alleen gemeente met verenigingen maar ook verenigingen en instanties met elkaar. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen kinderopvangorganisatie B4kids en Tennispark Adegeest. 20080715sportconferentie

* 23 juli 2008