Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 23-07-2008

Boetes

NIEUWEGEIN Op de Laagravenseweg heeft de politie dinsdagavond 22 juli van 17.00 tot 18.15 uur vier bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die mobiel belden tijdens het rijden en door rood reden.

Dronken brokkenmaker

NIEUWEGEIN Op de Laagravenseweg is een 55-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte. Omstreeks 13.35 uur belden getuigen de politie. Die hadden gezien dat de man een lichte aanrijding had veroorzaakt en dronken overkwam. Agenten kwamen ter plaatse en namen een blaastest af. Het vermoeden van de getuigen bleek juist: de man had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 1015 ug/l in zijn lichaam had. Omdat de man geen rijbewijs meer had, viel er ook niets in te vorderen. Wel is proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger aangehouden

HOUTEN Op De Staart is een 23-jarige man uit Marrum aangehouden voor het plegen van schennis. Omstreeks 21.35 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw op de Veerwagenweg geconfronteerd was met een man die zijn geslachtsdeel had laten zien. De vrouw was hier niet van gediend, belde de politie en voorzag agenten van een signalement. Agenten troffen de man nog aan op de Veerwagenweg. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.