Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 23-07-2008

Wegpirate

MAARSSEN Op de Willem van Leusdenlaan is woensdagmorgen een 25-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 03.00 uur reden surveillerende agenten ter hoogte van de Lessepstraat over de Amsterdamsestraatweg in de richting van het centrum. De agenten zagen dat een auto met zeer hoge snelheid hen tegemoet kwam rijden. Ze draaiden hun wagen en probeerden de bestuurster in te halen. Over een afstand van ongeveer 800 meter reed de vrouw gemiddeld 100 km/uur waar 50 de limiet is. Uiteindelijk kregen de agenten de bestuurster op de Willem van Leusdenlaan aan de kant van de weg. Ze had gedronken en blies 815 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Ze bleek ook nog eens onverzekerd en met een ongekeurde auto rond te rijden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief

MAARSSEN Op het Bisonspoor is een fietsendief betrapt en aangehouden. Omstreeks 22.25 uur zag een agent op weg naar zijn werk een jongen rommelen aan gestalde fietsen. De jongen kreeg in de gaten dat de agent hem door had en zette het op een rennen. Een surveillerende mountainbikeagent die inmiddels gewaarschuwd was, kon de 13-jarige jongen uit Maarssen aanhouden. De jongen had een moedersleutel op zak waarmee hij bepaalde sloten kon openen. Hij is ingesloten en zijn moeder is daarvan op de hoogte gebracht.

Agent bedreigd

VINKEVEEN Woensdag 23 juli is een agent in een woning aan de Botsholsedijk zodanig bedreigd, dat twee agenten hun vuurwapen ter hand hebben genomen.

Rond middernacht kreeg de politie de melding van een brand op een recreatiepark en ging ter plaatse. Een man gaf aan dat bij een van de huisjes gepoogd was brand te stichten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was het brandje al uit. Twee andere mannen zouden getuigen zijn geweest van de poging brandstichting en werden door de politie ondervraagd. Eén van deze getuigen gedroeg zich opvallend, waardoor agenten besloten zijn gegevens na te trekken. Hij bleek gesignaleerd te staan voor 15 dagen hechtenis of een geldboete. De agenten wilden de man vervolgens aanhouden en meenemen naar het bureau en liepen mee naar zijn woning om medicijnen op te halen. In de woning trok de man een groot mes en bedreigde hij één van de agenten. De agenten pakten daarop hun vuurwapen en richtten het op de verdachte, die het mes liet zakken en zo in de boeien kon worden gezet. Hij is ingesloten. De poging brandstichting is in onderzoek.

Gordelcontrole

LOENEN AAN DE VECHT Dinsdag 22 juli van 16.20 tot 17.00 uur heeft de politie op de Rijksstraatweg een gordelcontrole gehouden. Vier bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen en één omdat hij onverzekerd reed.

Eiergooiers

MIJDRECHT Vier jongeren hebben dinsdag 22 juli een woning aan de Kerspelstraat met eieren bekogeld. De politie kreeg omstreeks 15.20 uur de melding van het vandalisme en keek naar het groepje jongeren uit. Op de Heemradensingel controleerden zij twee jongens van 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen en Wilnis en twee meisjes uit Wilnis, van 13 en 14 jaar oud, maar op dat moment was er onvoldoende verdenking tegen het viertal om ze aan te houden. Later kreeg de politie namen door van de vermoedelijke daders en bleek het om het gecontroleerde groepje te gaan. Hun ouders zijn gebeld en in overleg met hen zullen de jongeren naar Bureau Halt worden doorverwezen of proces-verbaal krijgen.