Gemeente Barneveld


Kermis Voorthuizen op Bunckmanplein

De gemeente Barneveld heeft, na goed overleg met de Oranjevereniging Voorthuizen, Vereniging Plaatselijk Belang Voorthuizen, de Ondernemersvereniging Voorthuizen en andere betrokkenen (waaronder Crescendo), besloten, dat de kermis in Voorthuizen op het Bunckmanplein wordt gehouden. Omdat (onder andere vanwege de veiligheid) niet alle kermisattracties op het Bunckmanplein kunnen worden neergezet, wordt dit keer een aantal attracties op het Smidsplein geplaatst. In het najaar worden de ervaringen van het gebruik van het Bunckmanplein geëvalueerd.

Het centrum van Voorthuizen heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. In de eerste fase zijn het Bunckman- en het Smidsplein onder handen genomen. Daarbij is het Smidsplein aangewezen als parkeerlocatie, terwijl het Bunckmanplein voor evenementen zou worden bestemd. Met het oog op de komst van de kermis is gekeken op welke wijze de kermisattracties het beste kunnen worden neergezet. Daarbij is geconstateerd, dat deze keer voor een aantal attracties moet worden uitgeweken naar het Smidsplein.

Evaluatie
De gemeente Barneveld, de Oranjevereniging Voorthuizen, Vereniging Plaatselijk Belang Voorthuizen, de Ondernemersvereniging Voorthuizen en overige betrokkenen evalueren dit najaar de ervaringen van het gebruik van het Bunckmanplein.
Mutatiedatum 23/07/2008