Politie Groningen

Woensdag 23 juli 2008

Provincie Groningen, 23-07-2008

Groningen: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft dinsdagavond in de Wester Badstraat in Groningen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 37-jarige vrouw te hebben mishandeld. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en bedreigde hij de agenten met een slagwapen. Vervolgens trok hij zich terug in de woning. Uiteindelijk moesten agenten de deur forceren om de man te kunnen aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 17-jarige scooterrijder moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren. De jongen reed met een snelheid van 67 km/uur over de Rijksweg in Groningen. Een scooter mag daar maximaal 30 km/uur rijden. Hierop is zijn bromfietsrijbewijs ingevorderd. De jongen kon na een verklaring zijn weg lopend vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser gewond

Een 19-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Verlengde Hereweg in zijn woonplaats. Een 85-jarige automobilist uit Groningen was op dat moment bezig zijn auto op de weg te keren. De bromfietser botste op de auto. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag een roodlichtcontrole gehouden op de Eikenlaan in Groningen. In totaal zijn 11 bekeuringen uitgereikt voor rijden door rood licht. Overige bekeuringen: geen gordel (2x), handsfree bellen (2x), onjuiste plaats op de weg (1x), geen rijbewijs (1x).

Leek: chauffeur krijgt laaddeur tegen hoofd

Bij een bedrijfsongeval op het Mulderspark is dinsdagmiddag een 58-jarige man uit Drachten gewond geraakt. De Fries was als chauffeur van vrachtauto met bakwagen bezig met zijn werk. De man probeerde met een hamer een ontgrendelpen los te slaan. Vervolgens knalde de laaddeur tegen zijn hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en verloor even zijn bewustzijn. Hij werd met oorletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie gewaarschuwd.

Kornhorn: dronken vrouw aangehouden

De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige vrouw uit Marum aangehouden. Politieagenten troffen de vrouw dronken op straat aan. Zij had kort daarvoor de ruit van de voordeur van een woning in de Hornhuusstraat vernield. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Bij nader onderzoek bleek dat de 42-jarige bewoner de vrouw een paar dagen in huis had gehaald. De politie zag dat in de woning meerdere vernielingen waren gepleegd. De Kornhorner gaf daarnaast aan dat hij een geldbedrag uit zijn portemonnee miste. Hij heeft al aangifte gedaan. De vrouw zal vandaag worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogkerk, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2240, aantal overtredingen: 146, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur (wegwerkzaamheden).

Leens, Provincialeweg N361: aantal gecontroleerde voertuigen: 647, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Niebert, Molenweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 611, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Noordwijk, Noorderweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 183, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 565, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.