Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 23-07-2008

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Van 08.45 tot 09.45 uur werd op de Amersfoortseweg en de Bisschopsweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor mobiel bellen tijdens het rijden en het rijden door rood licht.

Rijden onder invloed

BAARN- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 02.50 uur werd de 39-jarige man uit Loosdrecht gecontroleerd op het Lt. Gen van Heutszlaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 440 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op dinsdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 23.55 uur werd de 47-jarige man uit Hoevelaken gecontroleerd op het Visrokersplein. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 410 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Fietsendief aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op dinsdag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 15.00 uur werd een fiets gestolen vanaf de Stadsgracht. De politie werd gewaarschuwd en na onderzoek werd in de avonduren een 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden en ingesloten voor verhoor. De gestolen fiets stond in zijn schuur en werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Politie zoekt getuigen vernielingen

BAARN De politie is op zoek naar getuigen van een aantal vernielingen aan autos die plaatsvond op woensdag 16 juli, vermoedelijk rond 22.30 uur, op de Punter in Baarn.

Een getuige meldde dat een groep meisjes, vermoedelijk vier of vijf, uit de richting van de Jol naar de Punter liepen. Hij hoorde dat zij praatten over het vernielen van een auto. Kort daarop hoorde de getuige een klap en zag hij de groep bij een bestelauto staan. Toen zij in de gaten kregen dat zij gezien waren renden zij weg.

De dagen daarna ontving de politie meerdere aangiften van vernielingen aan autos die geparkeerd stonden op de Punter, de Jol, de Aak en de Gondel.

Een buurtonderzoek is inmiddels uitgevoerd maar leverde niet de informatie op die leidde naar de identiteit van de meisjes.

De politie beschikt over een beknopt en algemeen signalement:


- Allen waren meisjes, leeftijd 15 à 16 jaar, lengte tussen
1.65 en 1.70 meter, blanke huidskleur en normaal postuur. De haarkleur was blond of bruin en werd in de meeste gevallen gedragen tot op de schouders. Uit de spraak leidde de getuige af dat zij vermoedelijk uit Baarn of directe omgeving kwamen.

Mocht u informatie hebben over deze vernielingen of de identiteit kennen van deze meisjes wordt u verzocht te bellen met de politie van Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.