Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 23-07-2008

Aanrijding tussen auto en bromfiets
LEERSUM Dinsdagmorgen 22 juli vond op de Rijksstraatweg een ongeval plaats tussen een auto en een bromfiets. Bij de aanrijding raakten geen personen gewond.

Omstreeks 10.50 uur werd een bromfietser op een rotonde aangereden door een automobilist. De bestuurder, een 90-jarige man uit Rhenen, zag de bromfietsster, een 18-jarige vrouw uit Doorn over het hoofd en verleende geen voorrang. Door de botsing kwam zij op de motorkap van de auto terecht en belandde op de weg. De ambulance die ter plaatste kwam, heeft de vrouw nagekeken en zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel is de vrouw voor de zekerheid nog even naar de huisarts gegaan.

Baldadige jongen aangehouden
LEERSUM Dinsdagavond hield een agent in burger een tweetal jongens staande rond
23.45 uur aan de Rijksstraatweg omdat zij vernielingen zouden hebben gepleegd en baldadigheid vertoonden. Een van de jongens, 16-jarige jongen uit Leersum, wilde niet meewerken aan het onderzoek ter plaatste en is aangehouden.

De agenten die hun collega te hulp schoten, hebben de route nagelopen die de verdachte had gelopen en troffen daar een kapotte zak tuinaarde aan en enkele reclameborden die op de weg en op het fietspad lagen.

De jongen is bekeurd op het bureau. De ouders van de verdachte zijn hiervan in kennis gesteld.

Snelheidscontrole
VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 22 juli van 14.00 tot 15.30 uur een snelheidscontrole op de Wageningselaan gehouden. 16 Bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur en zijn bekeurd.

Aanhouding om neppistool
RHENEN Dinsdag 22 juli heeft de politie na een melding een jongen aangehouden vanwege het bezit van een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie de melding over het vuurwapen binnen. Op de Bouwhuisstraat / Markt zouden zich vier of vijf jongens bevinden waarvan er één over een vuurwapen zou beschikken. Ter hoogte van de brandweerkazerne trof de politie een groep van vier jongens aan. Deze zijn gefouilleerd maar hadden niets bij zich. De getuigeverklaring wees in de richting van een jongen die niet bij deze groep aanwezig was.

Nader onderzoek leverde twee verdachten in de directe omgeving op. Dit betreft een 15-jarige jongen uit Rhenen bij wie in zijn woning een kleine bibigun werd aangetroffen en een 12-jarige jongen uit Rhenen bij wie een andere, grotere bibigun werd aangetroffen. Beide bibiguns zijn in beslag genomen en tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt.

Brand in woning
DOORN- Op woensdagochtend onstond er brand in een woning. Omstreeks 02.50 uur kregen politie en brandweer de melding dat er brand was ontstaan in een woning aan de Beukenlaan. De hulpdiensten gingen snel ter plaats maar de brandweer kon niet voorkomen dat het pand geheel in vlammen opging. Op het moment van de brand was niemand in het pand aanwezig. De politie heeft het sterke vermoeden dat hier sprake is van brandstichting en de Forensische Opsporing van de politie Utrecht doet sporenonderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, Heuvelrug.