Politie Haaglanden

Persberichten 23 juli

Haaglanden, 23-07-2008

Wie van de twee?
Den Haag Twee mannen uit Den Haag zijn dinsdagmorgen 23 juli rond
01.45 uur aangehouden voor het rijden onder invloed in dezelfde auto. Agenten zagen de 45-jarige en 43-jarige man met hoge snelheid rijden op de Jan Hendrikstraat. Een paar straten verderop zagen de agenten de mannen pas weer. Ze waren inmiddels allebei uitgestapt. Toen de agenten de mannen aanspraken, leken beiden onder invloed van alcohol. Maar wie er nu gereden had, was niet duidelijk. De mannen mochten op straat blazen, waaruit bleek dat ze allebei inderdaad te veel hadden gedronken. Beiden werden ze dan ook aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Bewakingsbeelden moeten duidelijkheid geven wie er nu gereden heeft. De mannen gingen elk met een rijverbod naar huis. De politie onderzoekt de zaak en zal proces-verbaal opmaken tegen degene die de auto bestuurd heeft.

Aardappelschilmesje
Den Haag Een 25-jarige man uit Den Haag is maandag rond 20.00 uur door zijn 45-jarige Haagse schoonmoeder neergestoken. Ze stak een aardappelschilmesje tot één centimeter diep in zijn rug. Althans, dat verklaarde het slachtoffer zelf tegen de politie. Zijn 21-jarige Haagse vriendin vertelde de politie echter dat zij hem gestoken had en niet haar moeder. Daarop heeft de politie beide dames aangehouden voor verder onderzoek. Daaruit bleek alleen dat het slachtoffer zelf ook niet vrijuit ging. Hij zou de schoonmoeder eerst bedreigd hebben met een mes, en haar een klap met een honkbalknuppel hebben gegeven. De politie heeft vervolgens hem ook aangehouden.

IJzerzaag
Den Haag- Een Litouwse man van 34 jaar probeerde maandag 22 juli op opzichtige wijze een broek te stelen uit een groot warenhuis aan de Wagenstraat. Hij probeerde in de winkel het beveiligingslabel van het kleidingstuk af te zagen met een ijzerzaag. De dienstdoende beveiligingsbeambte was dit niet ontgaan, waarna deze hem kon aanhouden en overdragen aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te snel, rijbewijs kwijt
Den Haag / Loosduinen Een 41-jarige automobilist uit Maasdijk raakte op dinsdag 22 juli rond 21.00 uur zijn rijbewijs kwijt, omdat hij de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur overschreed. De man liep tegen de lamp bij een snelheidscontrole op de Machiel Vrijenhoeklaan, waar zijn snelheid werd gemeten op 107 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 50 km/uur. In totaal werd de snelheid van ruim 160 automobilisten gemeten, drie van hen kunnen een bekeuring in de bus verwachten.

Hond in beslag genomen
Den Haag Een 35-jarige Hagenaar is op dinsdag 22 juli rond 23.00 uur op de Melis Stokelaan aangehouden als verdachte van dierenverwaarlozing. Zijn hond was ernstig vermagerd en verwaarloosd en is in beslag genomen. De viervoeter is met de dierenambulance vervoerd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Het dier wordt onderzocht door de Algemene Inspectiedienst en vervolgens neemt het Openbaar Ministerie een besluit over wat er met de hond moet gebeuren.

Dreumes aangereden
Den Haag Een tweejarig Haags meisje liep op dinsdag 22 juli rond 11.00 uur de Beresteinlaan op vanachter geparkeerd staande auto. Een 22-jarige automobiliste uit Leidschendam zag het kindje niet, waardoor het meisje tegen de auto botste. Het kind is vervoerd naar het ziekenhuis en daar werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht.

Aanstekermes
Den Haag Een 39-jarige inwoner van Den Haag is maandagavond rond 23.30 door de politie aangehouden, omdat hij met een mes stond te zwaaien in de Schalk Burgerstraat. Agenten troffen in zijn fouillering een aansteker aan met daarin verborgen een valmes. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten motordiefstal aangehouden
Den Haag Drie Haagse mannen van 32, 53 en 54 jaar werden dinsdag 22 juli rond 21.40 uur aangehouden op verdenking van diefstal van motoren. Een motoragent zag een bestelbus rijden met een aanhangwagen zonder kentekenplaat. De agent controleerde de bestuurder op de Calandkade. In de aanhangwagen bleken twee motoren te staan waarvan de framenummers niet volledig zichtbaar waren. Ook in de bestelbus stond een motor. Eén van de motoren stond als gestolen gesignaleerd. De agent vermoedde dat ook de andere motoren van diefstal afkomstig waren. De motoren zijn in beslag genomen en de drie Hagenaars zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Inbreker ingesloten in container
Den Haag In een bedrijf aan de Komeetweg in Den Haag is dinsdag 22 juli rond 19.00 uur ingebroken. De beveiligingsmedewerker riep de hulp in van surveillerende agenten. Het inbraakalarm was afgegaan en de beveiligingsmedewerker had het pand al doorzocht en niemand aangetroffen. Na meerdere zoekpogingen werd duidelijk dat de inbreker zich had ingesloten in een stalen container. De agenten hielden een 31-jarige inbreker aan. Daarbij verzette hij zich hevig en gebruikte geweld tegen de agenten. Deze namen hem uiteindelijk mee naar het bureau voor verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor het plegen van geweld tegen de politie.

Baasje en hond herenigd
Den Haag Nadat een 56-jarige vrouw uit Nootdorp zich dinsdagavond 22 juli meldde aan het politiebureau om haar weggelopen viervoeter op te halen, vond een emotionele hereniging plaats tussen baasje en hond. De politie zag rond 22.50 een hond zonder baasje lopen op de Ypenburgse Boslaan en nam het beest mee naar het bureau. Het baasje was via de dierenambulance naar het politiebureau verwezen en kwam daar haar hond Boef ophalen.

Polen stelen van 15-jarige jongens
Den Haag Twee 15-jarige Haagse jongens waren dinsdag 22 juli rond 18.30 uur op de skatebaan aan het Koekamp toen zij werden benaderd door twee mannen van Poolse afkomst. De verdachten spraken de jongens aan en roofden twee paar sportschoenen van de slachtoffers. De polen renden weg in de richting van de Rijnstraat. Aan de hand van een goed signalement kon de politie de verdachten er hoogte van de Lekstraat aanhouden. Beide mannen (18 en 37 jaar) ontkennen de diefstal en verklaren helemaal niet bij de skatebaan te zijn geweest. Een vreemde verklaring aangezien één van hen al een paar van de gestolen sportschoenen droeg. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen met fiets aangehouden
Rijswijk Surveillerende agenten zagen op dinsdag 22 juli omstreeks 21.30 uur een 16-jarige jongen uit Rijswijk op een damesfiets zonder slot rijden op de Sparrelaan. De agenten besloten deze jongen te controleren. Tijdens de controle bleek het framenummer van de fiets niet goed te lezen. Ook het verhaal van de jongeman over wie de eigenaar van de fiets was, bleek een warrig verhaal te zijn. De jongeman is meegenomen naar de politiebureau waar de zaak zal worden onderzocht.

18-jarige onwel in een put
Maasdijk Een 18-jarige Maasdijker raakte dinsdag 22 juli omstreeks 09.00 uur onwel toen hij een verstopte buis van een waterput aan de Lange Kruisweg probeerde te ontstoppen. De put wordt gebruikt om overtollig water uit de naastgelegen kas in op te vangen. Omdat een van de buizen die naar de put leidt, was verstopt ging de jongen een kijkje nemen in de vijf meter diepe put. Omdat er (naar later bleek) maar drie procent zuurstof in de put aanwezig was, raakte de jongen buiten bewustzijn en verdween vervolgens onder water. De brandweer sleepte het slachtoffer uit de put waar hij ongeveer tien minuten in had gelegen. Na de start van de reanimatie ademde de 18-jarige al snel weer. Onder begeleiding van de poltie vervoerde de GGD het slachtoffer naar het ziekenhuis. Het feit dat het slachtoffer onwel was geworden, is ook zijn redding geweest. Omdat zijn ademhaling was gestopt, had hij een minimale hoeveelheid aan water binnen gekregen. De jongen maakt het naar omstandigheden goed en mag het ziekenhuis vermoedelijk snel weer verlaten.

13-jarige fietser verleent geen voorrang
Monster Door een aanrijding tussen een 13-jarige fietser en een 55-jarige automobiliste uit s-Gravenzande op de kruising Rijnweg/s-Gravenzanseweg raakte de fietser dinsdag 22 juli omstreeks 17.30 uur gewond. Hij reed met zijn fiets over de s-Gravenzandseweg en verleende geen voorrang aan de automobiliste. De GGD vervoerde het slachtoffer met een vermoedelijk buiktrauma naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

15-jarige bromfietser op de vlucht
Delft De politie zag dinsdag 22 juli rond 12.15 uur een 15-jarige Delftenaar op een bromfiets zonder helm en kentekenplaat over de Schubertlaan rijden. Toen zij hem aan wilde houden, ging hij er vandoor. De agenten raakten hem kwijt op de Vrijheidslaan. Even later zagen zij hem weer rijden op de Buitenhofdreef. Toen zij hem een stopteken gaven op de Schubertlaan ging hij midden op de weg rijden, hierdoor raakte hij met zijn achterzijde de rechtervoorzijde van het politievoertuig. Hij bleef overeind en reed de stoep op. Een van de politieagenten stond op de stoep en zag dat de bromfietser op hem in bleef rijden. De agent kon hem nog net ontwijken en een duw geven. Hierdoor kwam de bromfietser ten val. Tijdens het afboeien van de verdachte, probeerde hij zich alsnog te verzetten. De politie moest geweld gebruiken om het verzet te staken. De bromfietser is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken arrestant vernielt cel
Delft Een 49-jarige Delftenaar heeft dinsdag 22 juli nadat hij was aangehouden voor belediging van een politieagent, de lamp in zijn cel vernield. Agenten kregen de omstreeks 17.00 uur de opdracht om poolshoogte te nemen op de Kanaalweg waar twee dronken mannen zich vervelend gedroegen tegen het passerende publiek. Ter plaatse troffen de agenten inderdaad de twee mannen aan die zij vervolgens een bekeuring gaven. De Delftenaar was hier niet van gediend en schold de agent uit waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn verblijf aan het politiebureau vernielde de man de lamp in zijn cel en trok de bedrading uit het plafond. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Fietsendief gesnapt
Delft Surveillerende agenten in burger zagen woensdagmorgen 23 juli een 38-jarige Delftenaar samen met een maatje een fiets stelen op de Poptahof. De agenten zetten direct de achtervolging in. De man gooide vervolgens zijn fiets weg en verstopte zich in de bosjes. Na een minuut of tien kwam de man weer te vrooschijn en kon hij worden aangehouden. Zijn mededader werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole op de Schansbaan werden dinsdag 22 juli tussen 14.00 en 17.30 uur 620 passerende bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Van hen reden 26 bestuurder te hard en krijgen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 64 knm/uur, waar 50 km/uur was toegestaan.

Dronken bestuurder aangehouden
Zoetermeer Een 60-jarige Zoetermeerse werd in de vroege uurtjes van woensdag 23 juli aangehouden omdat zij met teveel drank op achter het stuur zat. De vrouw werd omstreeks 03.20 uur gecontroleerd op de Larikszoom toen bleek dat zij teveel gedronken had. Zij werd aangehouden en blies op het bureau 550 ugl. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 6 uur. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).