Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 23-07-2008

Politie pakt grove overtreders

ZWINDEREN Maandagmorgen heeft de politie met een Video Registratie Onopvallende Surveillance een hardrijder gesnapt. De 27-jarige automobilist uit Arnhem reed over de A37 ter hoogte van Zwinderen met een gemiddelde snelheid van 176 km/uur. Ter plekke is 120 km/uur toegestaan. Omdat het een overschrijding is van meer dan 50km/uur is het rijbewijs van de man ingevorderd. (08-156108)

MEPPEL Dinsdagmiddag tegen twee uur heeft de politie een snelheidsduivel aan de kant gezet. De 25-jarige man uit Heerenveen reed met een gecorrigeerde snelheid van 127 km/uur over de A32. Ter plaatste wordt gewerkt aan de weg en geldt er een snelheidbeperking van 70 km/uur. Ook deze bestuurder is zijn rijbewijs kwijt. (08-156224)

Aanhouding na mishandeling

GIETEN De politie heeft een 26-jarige inwoner van IJlst aangehouden voor mishandeling. Tijdens het wandelen in het bos kwam de man een 52-jarige vrouw uit Eext tegen. Er ontstond onenigheid over de hond van de man. Hierna heeft de man de vrouw mishandeld. Even later kreeg de politie melding dat de hond van de man een 20-jarige Gietenaar in de kuit had gebeten. De politie heeft de man uit IJlst aangehouden en de hond in beslag genomen. (08-156287/295)

Aanhouding heterdaad

NORG Dinsdagavond is een 35-jarige vrouw uit Appelscha aangehouden op verdenking van diefstal. Door bewoners van een pand aan de Donderseweg werd bij de politie melding gemaakt, dat zij twee personen hadden overlopen. Door te posten heeft de politie de vrouw kunnen aanhouden. (08-1563018)

Aanhouding viertal na bedreiging

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft vier inzittenden van een auto aangehouden nadat zij melding had gekregen van een bedreiging. Bij een woning aan de Zijtak WZ werd een 21-jarige bewoonster verbaal bedreigd. Zij belde hierop de politie. Deze zag uit naar de auto en hield twee mannen (20 jaar Hoogeveen en 20 jaar Hollandscheveld) en twee meisje uit Elim (15 en 17 jaar )aan. De politie onderzoekt eveneens of de twee mannen betrokken zijn bij een diefstal op een bouwterrein eerder op de avond.(08-156344/08-156318)

Winkeldief

KLAZIENAVEEN Bij een winkel aan de Langestraat is dinsdag een 16-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje bekende de diefstal een dossier wordt opgemaakt (08-156192)

EMMEN Met behulp van verschillende passanten heeft een winkelier dinsdagmiddag een winkeldief kunnen aanhouden. De 33-jarige vrouw uit Emmen werd betrapt nadat het alarm van de winkel aan de Hoofdstraat af ging. De vrouw is aangehouden en in verzekering gesteld evenals haar 44-jarige Emmer kompaan. De politie stelt een onderzoek in. (08-156210)

Zinloos geweld in het verkeer

HOOGERSMILDE Een 37-jarige automobilist uit Dedemsvaart heeft een dagvaarding gekregen voor mishandeling. De man moet zich voor de rechter verantwoorden. Dinsdagmiddag heeft de man een 40-jarige man uit Havelte geslagen in het gezicht. De bestuurder uit Havelte reed over de N371 in de richting van Dieverbrug. Vanaf een uitrit reed de bestuurder uit Dedemsvaart de voorrangsweg op. Hij verleende hierbij geen voorrang. De bestuurder uit Havelte verklaarde dat hij vol in de remmen moest. De autos kwamen beide tot stilstand. Hierna ontstond een handgemeen. De Dedemsvaarder is in de auto gestapt en vertrok. Op aanwijzing van het slachtoffer heeft de politie de man op de carpoolplaats in t Haantje kunnen aanhouden. (08-156273)

Auto te water

VEENHUIZEN Dinsdagavond is een 22-jarige vrouw uit Assen met haar auto te water geraakt. De vrouw reed over de Hoofdweg en raakte in een flauwe bocht met haar voertuig in de berm en vervolgens in de Vaart. Met behulp van een lifehamer heeft de vrouw zich weten los te snijden. Zij is zelf uit de auto geklommen. Toevallig was de brandweer vlakbij bezig met het controleren van waterputten. Zij hebben de verwarming hoog gezet en de vrouw opgevangen. Brandweer duikers hebben de berger geassisteerd bij het op het droge zetten van de auto. (08-156322)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280