Rode Kruis Belgie


De Rode Kruischeque : evenwichtige maaltijden tijdens vakantiekampen van het Rode Kruis

Het Rode Kruis en Sodexo lanceren de eerste Belgische âRode Kruischequeâ. Tijdens de vakantiemaanden tot en met eind september kunnen alle begunstigden van Sodexo maaltijdcheques(TM) één of meerdere cheques schenken aan het Belgische Rode Kruis. Met het ingezamelde bedrag worden evenwichtige maaltijden aangeboden op vakantiekampen van het Rode Kruis.

De Rode Kruischeque is een nieuw initiatief in België en wordt een langdurende samenwerking tussen het Belgische Rode Kruis en Sodexo. Een gelijkaardige actie loopt overigens al enkele jaren in Frankrijk tussen Sodexo en âles restos du coeurâ. Iedereen die Sodexo-maaltijdcheques ontvangt, kan tijdens de maanden juli-augustus-september 2008 één of meer cheques schenken aan het Rode Kruis. Deze cheques kunnen in een specifieke, portvrije enveloppe (bijgesloten bij de maaltijdcheques van juli) worden opgestuurd. Het ingezamelde bedrag wordt integraal doorgestort naar het Belgische Rode Kruis.

Met het ingezamelde geld zal het Rode Kruis zorgen dat iedereen evenwichtige maaltijden krijgt voorgeschoteld tijdens specifieke activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld vakantiekampen waarbij kinderen de kans krijgen om zich een week lang uit te leven en te genieten van een goed omkaderde vakantie met veel individuele aandacht⦠en uiteraard ook een evenwichtige voeding.

Samenwerking op lange termijn

Het Rode Kruis en Sodexo werken al verschillende jaren samen. Elk jaar komen zoân 20 Sodexo-vrijwilligers koken tijdens de vakantiekampen van het Rode Kruis. En nu is er de Rode Kruischeque : âHet Rode Kruis biedt bedrijven heel wat mogelijkheden tot samenwerking op maat. Het project met Sodexo is daar een prachtig voorbeeld van want dank zij de Rode Kruischeque zal iedereen op onze vakantiekampen elke dag opnieuw kunnen genieten van evenwichtige voeding,â zegt Philippe Vandekerckhove, Gedelegeerd Bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. âNaast de fantastische tijd die de kinderen er beleven, gaan ook de uitgekiende maaltijden hun steentje bijdragen tot een algemeen âgoed gevoelâ over deze vakanties. We streven naar een maximale kwaliteit op alle vlakken en de Rode Kruischeque van Sodexo gaat ons hierbij nog verder helpen. Het feit dat het Sodexo-personeel ook zelf de schouders onder dit project zet door te komen koken op vakantiekampen, maakt de betrokkenheid met het project des te sterker. Kortom : het gaat niet alleen om evenwichtige voeding tijdens deze vakantiekampen maar ook om een evenwichtige samenwerking op lange termijn.â

Evenwichtige voeding

Sodexo is zich bewust van zijn rol op het vlak van voeding en gezondheid en begeleidt zijn consumenten dan ook in hun zoektocht naar een gezonde en evenwichtige voeding. âIn de scholen waar Sodexo aanwezig is, genieten de kinderen van een interactieve opleiding over evenwichtige voeding, gegeven door een Sodexo-diëtiste die gespecialiseerd is in kindervoeding. Daarnaast heeft Sodexo er ook een prioriteit van gemaakt om de kinderen aan te moedigen meer groenten te eten. De Groentjes Kapoentjes is een project voor onze schoolrestaurants waarbij zes groenten die op een speelse wijze voorgesteld zijn de kinderen begeleiden bij de (her)ontdekking van smaken.â zegt Michel Croisé, C.E.O. van Sodexo.

STOP Hunger

Het Belgische initiatief van Sodexo kadert binnen een ruimere context: op internationaal niveau engageert Sodexo zich immers in het STOP Hunger programma. Daarmee strijdt Sodexo tegen honger en slechte voedingsgewoonten in alle landen waar het bedrijf aanwezig is. STOP Hunger omvat 80 programmaâs en 60 partnerships.

Mechelen, 23 juli 2008