Senternovem


23-07-2008 | EU - China Science & Technology Fellowships (STF) Programme

Het Science & Technology Fellowships (STF) programme biedt jonge Europese onderzoekers de mogelijkheid naar China te gaan en zes maanden training te volgen in de Chinese taal en cultuur en vervolgens 18 maanden in een Chinese onderzoeksorganisatie te werken. Het programma is een pilot en wordt gefinancierd door een speciaal fonds. Het STF-programma behoort niet tot het Zevende Kaderprogramma, maar is complementair aan de Marie Curie-acties, een programma binnen het Zevende Kaderprogramma dat draait om uitwisseling van onderzoekers.

Het STF-programma is bedoeld voor jonge onderzoekers die in het bezit zijn van een doctoraal of ten minste twee jaar onderzoekservaring hebben na het behalen van hun master.
In 2008 worden dertig jonge Europese onderzoekers geselecteerd voor een fellowship in China. Dit aantal zal toenemen in de komende jaren. De fellows ontvangen 1800 euro per maand en een vergoeding voor hun verhuizing en reiskosten.

Deadline
De deadline voor inschrijving is gesteld op 5 september 2008. Inschrijvingen moeten gestuurd worden naar de Delegatie van de Europese Commissie in Peking. Inschrijfformulieren en meer informatie vind u op http://www.euchinastf.eu/.