Gemeente Dirksland


Geslaagde groepsdiscussies vormen volgende stap naar toekomstvisie gemeente Dirksland

De gemeente Dirksland is gestart met het ontwikkelen van een toekomstvisie en wordt hierbij ondersteund door adviesbureau Rothuizen van Doorn t Hooft (RDH). Op 20 juni jl. heeft een eerste conferentie met de gemeenteraad plaatsgehad. Daarna volgden op 9 juli en 17 juli een groepsdiscussie met genodigden uit de drie kernen en het buitengebied.

Groepsdiscussie Melissant en buitengebied
Op woensdag 9 juli is in verenigingsgebouw Melishof te Melissant een door RDH begeleide groepsdiscussie georganiseerd voor genodigden uit Melissant en het buitengebied. Voor Melissant waren aanwezig: Transportbedrijf N. Mijnders, tennisvereniging Melissant, Kerkenraad Hersteld Hervormde Gemeente Melissant en de dorpsraad Melissant. Voor het buitengebied gaven vertegenwoordigers van camping Johannahoeve, camping Elizabethhoeve, LTO, Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee, Waterschap Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee, ZLTO en de agrarische sector (bloembollenbedrijf, pelsdierfokkerij en veehouderij) gehoor aan de uitnodiging.

Groepsdiscussie Dirksland en Herkingen
Een week later, op donderdag 17 juli, werd een bijeenkomst belegd in het gemeentehuis van Dirksland voor genodigden uit Dirksland en Herkingen. Tijdens deze discussie zaten vertegenwoordigers van de Rabobank, Sportcomplex De Gooye, Kerkenraad Hervormde Gemeente Dirksland, Kerkenraad Gereformeerde Gemeente Dirksland, camping Johannahoeve en ZorgSaam met elkaar om de tafel.

Visiedebat met inwoners
Met de verkregen informatie uit de groepsdiscussies en de werkconferentie worden door RDH stellingen geformuleerd over de identiteit en de toekomst van de gemeente Dirksland. In een discussiebijeenkomst wisselt de gemeente vervolgens met haar inwoners van gedachten over de gewenste ontwikkelingskoers. Dit visiedebat wordt na de zomervakantie georganiseerd. De toekomstvisie wordt in het najaar van 2008 afgerond.