Gemeente Leidschendam-Voorburg


Noordsingel bij Leidsenhage vanaf 30 juli tijdelijk afgesloten

Het Stadsgewest Haaglanden werkt aan de aanleg van tramlijn 19. Deze tramlijn gaat eind volgend jaar rijden tussen Leidschendam-Voorburg en Delft. In verband met de aanleg van tramlijn 19 wordt vanaf woensdag 30 juli 2008 de Noordsingel tijdelijk afgesloten tussen de Sijtwendetunnel en de Burgemeester Banninglaan, ter hoogte van winkelcentrum Leidsenhage.

Dit deel van de Noordsingel wordt in beide richtingen gereconstrueerd. Tijdens de reconstructie wordt de rijbaan richting Voorschoten iets verschoven zodat in de middenberm ruimte ontstaat voor de tram. Het wegdek wordt voorzien van nieuw asfalt. De werkzaamheden op de Noordsingel worden verdeeld in een aantal fasen.

Noordsingel eerste fase
In de eerste fase wordt de Noordsingel afgesloten in de richting Voorschoten. Het verkeer moet omrijden via de Heuvelweg. De Noordsingel in de richting van Voorburg blijft toegankelijk. De werkzaamheden starten op woensdag 30 juli 2008 en duren tot 1 oktober 2008.

In bijgevoegde schets zijn het werkgebied en de omleidingsroute aangegeven. Deze route wordt op de omliggende wegen met borden aangegeven. Tijdens de werkzaamheden is er geen groene golf op de Noordsingel.

Er wordt verkeersoverlast verwacht rondom winkelcentrum Leidsenhage. Weggebruikers wordt aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets te reizen.

De fietsoversteken over de Noordsingel bij het Burgemeester den Haan-Groenpark en bij tennispark Overdam/ Park Rusthout zijn afgesloten. Fietsers kunnen oversteken bij de kruising met de Burgemeester Banninglaan/ J.S. Bachlaan.

Buslijnen 40 en 46
De bussen in de richting van Leidschendam Noord gaan tijdelijk rijden over de Heuvelweg. De bushalte Leidsenhage op de Noordsingel in de richting van Voorschoten wordt tijdelijk verplaatst naar de Heuvelweg.