Technische Universiteit Eindhoven

Twee TU/e-genomineerden voor innovatieprijs Rabobank

Geplaatst: 23 juli, 2008

Tussen de tien genomineerden voor de Herman Wijffels Innovatieprijs - hoofdprijs 50000 euro - zitten twee TU/e-bedrijven. De tien zijn gekozen uit 409 inzenders. Het bedrijf Dolphys Medical is genomineerd met het product ActivJet, en het bedrijf Peer+ met het product Smart Energy Glass.

Ir. Dirk van Asseldonk van het bedrijf Dolphys Medical, een van de genomineerden. Foto: Bart van Overbeeke.

De Herman Wijffels Innovatieprijs van de Rabobank bestaat sinds 1999. De prijs is gericht op mensen met ideeën voor kansrijke en duurzame producten, technieken of diensten. De eerste prijs bedraagt 50000 euro, de tweede 37500 euro, de derde 25000. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor ondernemers tot dertig jaar, 10.000 euro groot. Op 3 december worden de winnaars bekend gemaakt.

TU/e-alumnus Dirk van Asseldonk en zijn bedrijf Dolphys Medical zijn genomineerd met het product ActivJet. Dit is een beademingsapparaat waarmee patiënten, van wie de luchtwegen zijn geblokkeerd, toch beademd kunnen worden. Het product wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Smart Energy Glass is een product van het bedrijf Peer+, van TU/e-aio ir. Casper van Oosten, Teun Wagenaar en Thomas Bouwels. Het product is een soort glas dat inkomend zonlicht naar wens kan dimmen en het overschot aan licht kan omzetten naar elektrische energie.

Beide bedrijven zijn gehuisvest op de TU/e-campus en werken met aan de TU/e ontwikkelde technologie.
Print deze paginaOver de site