Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 23 juli 2008

Twee rijbewijzen ingevorderd

Hengelo/Haaksbergen

Van twee weggebruikers zijn op dinsdag 22 juli rijbewijzen ingevorderd. In Hengelo werd een beschonken bestuurder betrapt en in Haaksbergen werd een motorrijder aan de kant gezet, omdat hij roekeloos rijgedrag vertoonde.

Op dinsdag 22 juli zagen surveillerende agenten omstreeks 13.00 uur een automobilist rijden over de Reviusstraat in Hengelo. De bestuurder van de auto, een 42-jarige Hengeloër, heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd gekregen tot en met november 2008. Omdat de bestuurder reed, terwijl dat niet toegestaan is, werd de auto aan de kant gezet. Toen de agenten de man aanspraken, roken zij een alcohollucht bij de man. Hij werd aan een blaastest onderworpen, waarbij hij 1,48 promille blies. Omdat de man zich niet aan de ontzegging heeft gehouden, werd zijn auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 22.20 uur die avond reed een surveillerende motoragent over de Enschedesestraat in Haaksbergen. Bij de kruising met de Wiedenbroeksingel zag hij een motorrijder van rechts aan komen. De bestuurder reed met hoge snelheid weg in de richting van de Rondweg, waarop de agent achter hem aan reed. Gaandeweg de route overschreed de bestuurder meerdere malen de maximum toegestane snelheid, 70 km/u, met snelheden van boven de 100 km/u. Bij het kruispunt van de N-18 met de Morsinkhofweg/Irenesingel negeerde de man zonder snelheid te minderen een rood verkeerslicht. De bestuurder, een 69-jarige inwoner van Ruurlo, werd aan de kant gezet. Het rijbewijs van de 69-jarige werd ingevorderd, omdat hij door de veelvuldige snelheidsovertredingen en het negeren van het rode verkeerslicht verkeersonveilige situaties heeft veroorzaakt. Tegen de 69-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-092650 / 08-092872)

Fietsendief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 20-jarige Enschedeër werd dinsdag 22 juli aangehouden, omdat hij aan de Chrysantstraat in zijn woonplaats betrapt werd, terwijl een fiets probeerde weg te nemen.

Op dinsdag 22 juli werd omstreeks 18.50 uur gemeld dat een vrouw had gezien hoe een man haar fiets had weggenomen bij een supermarkt aan de Chrysantstraat in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met de meldster, die vertelde dat zij had gezien dat een man op haar fiets was weggereden. Even later zagen de vrouw en de agenten de man lopend terugkomen, om vervolgens met een andere fiets weer proberen weg te gaan.

De agenten hielden de man, een 20-jarige Enschedeër, aan op verdenking van fietsendiefstal. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-092831)

Man aangetroffen met gestolen auto

Enschede

Een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, maar met de Litouwse nationaliteit, is in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 juli aangehouden. De man werd aangetroffen bij een auto die als gestolen gesignaleerd staat en wordt daarom verdacht van diefstal van het voertuig.

Op woensdag 23 juli zagen surveillerende agenten omstreeks 00.45 uur een man in een bushokje op de Hengelosestraat in Enschede zitten. Uit een gesprek met de man, een 18-jarige Litouwer, bleek, dat hij op zoek was naar een slaapplaats. Later die nacht zagen agenten dezelfde man weer tegen bij een geparkeerde auto nabij het station Drienerlo. Uit nader onderzoek kwam vast te staan dat de auto waarbij de man gezien was als gestolen gesignaleerd stond in Duitsland. De man was inmiddels richting het centrum weggelopen. Omstreeks 04.30 uur werd de Litouwer aangetroffen op de Oude Markt in Enschede. De 18-jarige werd aangehouden op verdenking van diefstal van de auto waar hij mee gezien was. De man bleek in het bezit te zijn van een sleutel van het voertuig. De 18-jarige werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-092908)

Politie zoekt getuigen diefstal vrachtwagenonderdelen

Hengelo

Bij een bedrijf aan de Robijnstraat in Hengelo werden tussen vrijdag 18 juli en dinsdag 22 juli meerdere vrachtwagenonderdelen weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 22 juli werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat bij een bedrijf aan de Robijnstraat in Hengelo was ontdekt dat meerdere vrachtwagenonderdelen waren weggenomen. De politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat tussen vrijdag 18 juli en dinsdag 22 juli bij het bedrijf een hek, aan de zijde van de Diamantstraat, werd vernield. Het vermoeden bestaat dat de inbrekers zich via deze weg toegang hebben verschaft tot een terrein waar vrachtwagens gestald waren. Van een tiental vrachtwagens werden onderdelen, katalysatoren, gedemonteerd en weggenomen. De waarde van de gestolen onderdelen wordt geschat op E82.500,-.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de inbraak bij het bedrijf aan de Robijnstraat in Hengelo, die vermoedelijk heeft plaatsgevonden tussen vrijdag 18 en dinsdag 22 juli. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-092813)

Hennepplantage ontruimd

Hengelo

De politie Twente in Hengelo heeft dinsdag 22 juli in samenwerking met Twente Milieu en Essent een hennepplantage in een woning aan de Elzenstraat geruimd.

Na onderzoek is, op dinsdag 22 juli omstreeks 10.30 uur, een hennepplantage op zolder van een woning aan de Elzenstraat in Hengelo ontdekt. De politie heeft samen met Twente Milieu de plantage geruimd en in opdracht van de Officier van Justitie zijn de 234 hennepplanten en bijbehorende apparatuur vernietigd. Energieleverancier Essent heeft aangifte van diefstal gedaan omdat de stroom voor de meter werd afgetapt. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de plantage. (08-088071)

Winkeldief pleegt verzet bij aanhouding

Enschede

Het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Noorderhagen heeft dinsdag 22 juli met man en macht een winkeldief kunnen aanhouden en overdragen aan de politie.

Op dinsdag 22 juli omstreeks 17.30 uur ziet een medewerker van een supermarkt in de Irenepromenade dat een man goederen meeneemt zonder deze af te rekenen. Voorbij de kassa houdt hij de man aan. Omdat de man niet mee wil werken krijgt de medewerker ondersteuning van twee collega's. Samen kunnen ze de man in bedwang houden en overdragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten. Ook de agenten moeten flink hun best doen om de man in bedwang te houden en kunnen hem uiteindelijk geboeid overbrengen naar het politiebureau. Hier blijkt het te gaan om een 25-jarige Enschedeër. Hij is in verzekering gegaan en mag zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. Los van de uitspraak van de rechter, heeft de 25-jarige inmiddels een rode kaart ontvangen voor een collectief winkelverbod en is hij dus de komende 2 jaar niet meer welkom bij alle 355 aangesloten winkels. (08-092805)

Door:
Rosita de Vries & Minke Schoon: 053-4555588


---- --