Gemeente Spijkenisse


Dienstvoertuigen voor gemeentelijk opsporingsambtenaren

23 juli 2008

GOA Dienstwagen
Deze week ontvingen de gemeentelijk opsporingsambtenaren (GOA's) van de gemeente Spijkenisse een drietal nieuwe dienstvoertuigen.

De GOA's zijn op dit moment gehuisvest in het gebouw van de politie in Spijkenisse. Zij worden in hun dagelijkse werkzaamheden aangestuurd door de politie. Hiernaast maken de GOA's gebruik van het materieel en wagenpark van de politie. In oktober verhuizen de GOA's naar een eigen pand aan de H. de Lintweg. Vanaf dit moment worden zij voor hun dagelijkse werkzaamheden aangestuurd vanuit de gemeente.

Het verhuizen van de GOA's naar een eigen pand betekent vanzelfsprekend dat niet langer gebruik kan worden gemaakt van het materieel en wagenpark van de politie. Vooruitlopend op de verhuizing is daarom een start gemaakt met de aanschaf van eigen materieel en een eigen wagenpark.

Vrijdag 18 juli 2008 zijn de sleutels van een drietal nieuwe dienstauto's officieel overhandigd aan wethouder Beheer Openbare Ruimte Jan-Willem Mijnans. Twee dienstauto's zijn duidelijk herkenbare volkswagen caddy's met opvallende handhaving en veiligheid bestickering. De derde auto is een onopvallende volkswagen personenauto. Hiernaast hebben de GOA's nog de beschikking over een aantal snorfietsen. De nieuwe dienstvoertuigen zijn deze week door de GOA's in gebruik genomen.