Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - passantenonderzoek na overval                |
De politie heeft dinsdagavond 22 juli met meerdere politiemensen op de Terborgseweg in Doetinchem een passantenonderzoek gehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van een overval op een snackbar precies een week geleden.

Het passantenonderzoek werd tussen 23.30 en 00.15 uur uitgevoerd en de politiemensen spraken zo'n 65 passanten aan. Geen van hen kon bruibare informatie verschaffen en ook nu bleek weer dat sommigen niet op de hoogte waren van het gebeurde.

Dit gegeven is voor de politie aanleiding om bij ernstige misdrijven een passantenonderzoek te houden. Regelmatig spreek je dan mensen die wèl bruikbare informatie hebben, maar nog geen contact met de politie hebben opgenomen.

De politie zet het onderzoek naar de overval verder voort en vraagt mensen die bruikbare informatie hebben en die nog niet gereageerd hebben dit alsnog te doen via 0900 - 8844 of via Meld misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.

Oorspronkelijke bericht:

De politie stelt een onderzoek in naar een overval die op dinsdagavond 15 juli op een snackbar aan de Terborgseweg in Doetinchem werd gepleegd. Het personeel wist de overvaller af te schrikken waarna hij er vandoor ging.

De overval werd dinsdagavond rond 23.50 uur, vlak voor sluitingstijd gepleegd door een man met een bivakmuts op. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Inmiddels wist een ander personeelslid met veel lawaai de buren te waarschuwen waardoor de verdachte kennelijk schrok. Hij is er zonder buit vandoor gegaan. De politie werd woensdagochtend van de overval op de hoogte gebracht en is een onderzoek begonnen.


---- --