Gemeente Voorschoten

naar WMO contract

Zorgaanbieders kunnen meedingen naar WMO contract

De gemeente zoekt zorgaanbieders die een WMO-contract willen afsluiten voor huishoudelijke zorg bij hulpbehoevenden. Ook nieuwe aanbieders zijn uitgenodigd om zich aan te melden. Misschien komt uw zorgzame buurman wel in aanmerking. Als zorgverlener met een contract van de gemeente ontvangt u een passende vergoeding voor de werkzaamheden. Alle soorten bedrijven, van groot tot klein, maar ook voormalige Alfahulpen die kwalitatief goede hulp bij het huishouden willen en kunnen verzorgen, kunnen meedingen naar de opdracht. Wel moet u dan zowel de eenvoudige hulp als de wat meer organiserende hulp kunnen leveren. Voor deelname wordt u gevraagd om drie formulieren in te vullen.

Kwaliteitscriteria

De opdracht tot hulp in de huishouding moet Europees worden aanbesteed. De samenwerkende gemeenten in de Leidse regio: Leiden, Leiderdorp, Alkemade, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude hebben wel een aantal kwaliteitscriteria opgesteld. Deze gaan over deskundigheid en professionaliteit en op de organisatie van de zorg. Zo vinden de gemeenten het belangrijk dat de medewerkers van de zorgaanbieder betrouwbaar, betrokken en dienstverlenend zijn. En dat de hulp bij het huishouden zoveel mogelijk door één vaste persoon wordt uitgevoerd.

Als contractant wordt u op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe cliënten in uw omgeving zijn. Per cliënt mag de zorgverlener dan aangeven welke prijs per uur hij of zij rekent en hoe snel de zorgverlener kan beginnen met het leveren van de gevraagde hulp. De computer gebruikt die gegevens samen met de voorkeuren van de cliënten zelf en de kwaliteit die de aanbieders het afgelopen half jaar hebben geleverd om een zorgaanbieder te selecteren. Wie uiteindelijk de opdracht wordt gegund hangt af van de geboden prijs, de klanttevredenheidsscore, voorkeur en antivoorkeur van de cliënt en de levertijd. Het contract gaat in op 1 januari 2009.

Meer informatie: de heer H.C. Duyvendak van de gemeente Oegstgeest e-mailadres: duyvendak@oegstgeest.nl. Telefoonnummer: (071) 5191 827. Of naar Significant, mevrouw H. Kruimer of de heer W. Koelewijn, e-mailadres info@significant.nl telefoon: (0342) 405 240.
* 23 juli 2008