Politie Zuid-Holland-Zuid

23/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 23-07-2008 o Persberichten district II

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmiddag 22 juli een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de Dokter Bauerstraat. De politie kreeg de melding dat een vrouw de woning niet meer in mocht van haar aanstaande ex-man. De politie werd ingeschakeld omdat er vermoedens waren dat de man in onberekenbare toestand mogelijk een wapen zou gebruiken. De 30-jarige man deed de deur open op verzoek van de agenten. Hij leverde bij hen een vuurwapen in dat hij in de woning voorhanden had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij na verhoor s avonds in vrijheid werd gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

LIEVER VERDER DROMEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 juli op woensdag 23 juli een 25-jarige man uit Bodegraven aangehouden op een parkeerterrein bij een tankstation langs de A15 bij Hardinxveld-Giessendam. De politie controleerde de man die lag te slapen in zijn auto. Hij was met geen mogelijkheid wakker te krijgen, uiteindelijk lukte het de agenten. Al gauw snapten zij waarom de man liever verder had geslapen: hij bleek nog voor bijna 1800 euro aan boetes te hebben openstaan, moest nog 25 dagen gevangenisstraf uitzitten en werd gezocht door de politie in verband met afname van DNA. De man is ingesloten.

BRAND
ALBLASSERDAM Op dinsdagavond 22 juli 2008 is brand uitgebroken in een opstal aan het Kortland. Op een stuk terrein aan het water stonden twee schuren dan wel recreatiewoningen. Een van deze vloog in brand. Voor de komst van de brandweer ontplofte er een gasfles. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de opstal tot aan de grond toe afbrandde. Er raakte niemand gewond. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de zaak in onderzoek. De eigenaar doet aangifte van brandstichting.

BRAND IN KELDERBOX
LEERDAM In de vroege ochtend van woensdagochtend 23 juli omstreeks 04.40 uur was er brand in de kelderbox van een flat aan de J. van Oldenbarneveltstraat. Het bleek dat één van de portieken met zes woningen vol stond met rook. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen waren de bewoners reeds uit hun woningen. Ze waren door een bewoonster die de brand had gemeld uit hun slaap gehaald. Onderzoek wees uit dat er brand was in een van de kelderboxen. De brandweer bluste de brand en ventileerde het portiek. De bewoners kregen het advies om hun woning ook goed te luchten en konden daarna weer hun huis in. Er raakte niemand gewond. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit brandstichting niet uit.