Politie Zuid-Holland-Zuid

23/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 23-07-2008 o Persberichten district I

DRONKEN
DORDRECHT Een 31 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens openbare dronkenschap. Dit gebeurde op dinsdagavond 22 juli 2008 omstreeks 18.10 uur op het Scheffersplein. De man liep te gillen en te lallen, dit tot grote ergernis van terrasbezoekers. Politieagenten sommeerden de man om weg te gaan en zijn roes te gaan uitslapen. Dit deed de man niet. Politieagenten namen hem mee en sloten hem in. Nadat hij weer aanspreekbaar was is hij in de loop van de avond met een bekeuring heengezonden.

SOFTDRUGS
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is door de politie aangehouden omdat hij op dinsdagmiddag 22 juli hasj had gekocht in een coffeeshop in de binnenstad van Dordrecht. De jongen kwam uit de coffeeshop gelopen en dit werd gezien door een surveillerende politieagent. Na controle bleek dat hij een zakje hasj had gekocht terwijl hij nog geen 18 jaar was. De beheerder van de coffeeshop had zijn identiteit niet gecontroleerd. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 18-jarige jongen uit Dordrecht is op dinsdagavond 22 juli op de Sarisgang door de politie aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.. De fiets had een doorgezaagd slot en stond als gestolen gesignaleerd. De jongeman verklaarde de fiets van zijn vader te hebben gekregen. Die had de tweewieler op een rommelmarkt gekocht. Na verhoor werd de jongen heengezonden. De rechtmatige eigenaar van de fiets zal in kennis worden gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

BROER EN ZUS IN DE CLINCH
DORDRECHT Op dinsdagmiddag 22 juli is een 18-jarige jongeman uit Dordrecht door de politie aangehouden in de Zuilenburg. Hij had ruzie met zijn zus (16) en ze raakten slaags. De jongen sloeg haar, kneep haar keel dicht en bedreigde haar met een zogenoemde vleeshamer. De ruzie verplaatste zich op een gegeven moment naar de galerij waar meerdere mensen getuigen waren van de ruzie cq vechtpartij. De ouders van de twee waren op het moment van de ruzie niet thuis. De politie werd ingeschakeld die de jongeman aanhield en in verzekering stelde. De zaak wordt onderzocht.

ONGEWENST
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 juli op woensdag 23 juli een 45-jarige Algerijn aangehouden op de A16 bij Dordrecht. Surveillerende agenten controleerden de man die in een Frans voertuig reed. Hij bleek na een persoonscontrole als ongewenste vreemdeling in Nederland te boek te staan. De man werd gefouilleerd en toen kwam er ook nog eens harddrugs (heroïne) tevoorschijn. De Algerijn is in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.

AANHOUDINGEN NA INBRAAK BIJ SPORTVERENIGING
(vervolgbericht 21 juli j.l.)
DORDRECHT In het onderzoek naar de inbraak bij een sportvereniging aan de Schenkeldijk op zondagavond 20 juli jl., heeft de politie nog twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Dordrecht en een 16-jarige jongen uit Voorhout. Beiden hebben een bekennende verklaring afgelegd. Ze zijn inmiddels na verhoor heengezonden. Die zondagavond kreeg een beveiligingsbedrijf omstreeks 23.30 uur melding van een inbraakalarm. Een van de beveiligers kwam onderweg naar de melding een groepje jongeren tegen op de Schenkeldijk. Ze hadden tassen bij zich en zodoende sprak de beveiliger hen aan. Enkelen renden weg en lieten de tassen achter. Een 18-jarige jongeman probeerde ook met de fiets weg te komen maar werd tegengehouden. Het 17-jarige meisje bleef erbij staan. Beiden verklaarden niet ingebroken te hebben. Gezien de inhoud van de achtergebleven sporttassen flessen drank werden de twee door de beveiliger overgedragen aan de politie. Ze werden ingesloten en op maandagmiddag weer heengezonden. Nader onderzoek leidde naar de twee nieuwe verdachten.