Politie Zuid-Holland-Zuid

23/07 Hoeksche Waard

Dordrecht , 23-07-2008 o Persberichten district III

VRACHTWAGEN MET OPLEGGER GEKANTELD
HEINENOORD Op de N217, op de kruising met de busbaan, is dinsdagavond 22 juli een vrachtwagen met oplegger gekanteld. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oude Tonge had zijn oplegger vermoedelijk verkeerd beladen en nam de bocht naar de rotonde met een te hoge snelheid. Hierdoor begon de lading - houten latten - te schuiven waardoor de trekker/oplegger combinatie op zijn kant terecht kwam. Hierdoor botste de chauffeur tegen het twee kleurig verkeerslicht van de busbaanovergang. Een takelbedrijf zette de combinatie weer overeind. Er raakte gelukkig niemand gewond. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

OVER DE KOP GESLAGEN
HEINENOORD Op de A29 bij Heinenoord is dinsdagavond 22 juli een 32-jarige man uit Schiedam met zijn auto over de kop geslagen. De automobilist reed in de richting van Rotterdam. Op een gegeven moment stuurde de man zijn voertuig scherp naar rechts om op het laatste moment uit te voegen naar het benzinestation. Hierbij reed de Schiedammer van de linkerrijstrook naar de uitvoegstrook en reed vlak voor langs een vrachtwagenchauffeur die met zijn vrachtwagencombinatie op de rechterrijstrook reed. Tijdens deze manoeuvre had de 32-jarige zijn voertuig niet meer onder controle. Hij reed de berm in en sloeg twee keer over de kop. Zijn auto raakte total loss. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de bestuurder te onderzoeken. Voor zover bekend raakte hij niet gewond.

AANRIJDING DOOR ANDERE AANRIJDING EN ALCOHOLGEBRUIK HEINENOORD Al kijkend naar het ongeval waarbij een auto over de kop sloeg op de A29, raakte dinsdagavond 22 juli een 56-jarige man uit Zuid-Beijerland ook van de weg met zijn voertuig met aanhangwagen en daarop een hoogwerker. De automobilist werd afgeleid door het andere ongeval waardoor hij begon te slingeren en de aanhangwagen kantelde en tegen de vangrail tot stilstand kwam. De auto raakte beschadigd, de aanhangwagen total loss. De bestuurder werd onderzocht door ambulancepersoneel maar raakte niet gewond. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik werd hem wel een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken, hij blies 1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

AANGEHOUDEN NA INBRAAK IN BAKKERIJ
HEINENOORD - Naar aanleiding van een inbraakmelding bij een bakkerij dinsdagavond omstreeks 23.45 uur in de Emmastraat heeft de politie net na middernacht drie jongens van 19 (2) en 21 jaar uit Heinenoord aangehouden. Meerdere agenten gingen direct op de melding af en hielden de drie verdachten in de Wouter van den Walestraat aan. Ze hadden frisdrank in hun handen en in de omgeving werden resten van opgegeten gebak en koekjes gevonden. Na onderzoek in de bakkerij bleek daar ook frisdrank, gebak en koekjes ontvreemd te zijn. Het drietal is ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek.

VERDACHT VAN WINKELDIEFSTAL
OUD-BEIJERLAND Een 16-jarig meisje uit Klaaswaal is dinsdag 22 juli eind van de middag door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze stal in een drogisterij aan de Molendijk in Oud-Beijerland drie testers parfum. De parfums vertegenwoordigen een totaalwaarde van in totaal zon 250 euro. Personeel vroeg haar, haar tas open te maken waarop de testers tevoorschijn kwamen. De politie werd ingeschakeld die de tiener meenam naar het politiebureau. Daar werd ze na verhoor heengezonden. Haar ouders zijn in kennis gesteld. De 16-jarige krijgt waarschijnlijk een HALT-straf.