Politie Zuid-Holland-Zuid

Aanrijding na aanrijding

Heinenoord , 23-07-2008 o Op de A29 hebben dinsdagavond 22 juli twee aanrijdingen kort na elkaar plaatsgevonden. Een automobilist sloeg met zijn auto over de kop na vermoedelijk een te scherpe stuurcorrectie. Een andere automobilist die dat zag gebeuren én onder invloed van teveel alcohol verkeerde, raakte hierdoor afgeleid en reed zo de vangrail in.

De 32-jarige man uit Schiedam die met zijn auto over de kop sloeg reed in de richting van Rotterdam. Op een gegeven moment stuurde de man zijn voertuig scherp naar rechts om op het laatste moment uit te voegen naar het benzinestation. Hierbij reed de Schiedammer van de linkerrijstrook naar de uitvoegstrook en reed vlak voor een vrachtwagenchauffeur langs die met zijn vrachtwagencombinatie op de rechterrijstrook reed. Tijdens deze manoeuvre had de 32-jarige zijn voertuig niet meer onder controle. Hij reed de berm in en sloeg twee keer over de kop. Zijn auto raakte total loss. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de bestuurder te onderzoeken. Voor zover bekend raakte hij niet gewond.

Al kijkend naar het ongeval waarbij voorgaande auto over de kop sloeg op de A29, raakte een 56-jarige man uit Zuid-Beijerland ook van de weg met zijn voertuig met aanhangwagen en daarop een hoogwerker. De automobilist werd afgeleid door het andere ongeval waardoor hij begon te slingeren en de aanhangwagen kantelde en tegen de vangrail tot stilstand kwam. De auto raakte beschadigd, de aanhangwagen total loss. De bestuurder werd onderzocht door ambulancepersoneel maar raakte niet gewond. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik werd hem wel een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken, hij blies 1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.