Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Negentien kandidaten voor burgemeestersfunctie Hardinxveld-Giessendam

Voor de burgemeestersvacature van de gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben zich negentien sollicitanten gemeld bij de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

De verdeling over de politieke partijen is als volgt: zes kandidaten zijn lid van de VVD, vier zijn lid van het CDA, drie zijn lid van de CU, twee zijn lid van de PvdA, twee zijn lid van de SGP, één is lid van GroenLinks en één is partijloos.

Procedure
Medio september 2008 voert de commissaris van de Koningin, Jan Franssen, gesprekken met kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam is samengesteld. Op basis van de op 18 juni 2008 vastgestelde profielschets voor de nieuwe burgemeester draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Zodra de gemeenteraad zich over de voordracht heeft uitgesproken, wordt de uiteindelijke aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd. De nieuwe burgemeester van Hardinxveld-Giessendam (circa 17.700 inwoners) treedt naar verwachting 2 januari 2009 in functie.