Senternovem


23-07-2008 | Gewijzigde Circulaire bodemsanering 2006 gepubliceerd

Op 10 juli 2008 is de gewijzigde Circulaire bodemsanering 2006 gepubliceerd in de Staatscourant. Per abuis is hierin de verkeerde titel en inwerkingtredingsdatum vermeld. Op 15 juli is daarom een rectificatie geplaatst in de Staatscourant. De juiste officiële titel van de gewijzigde Circulaire bodemsanering is: `Circulaire bodemsanering 2006, zoals gewijzigd per 1 oktober 2008'. De wijzigingen treden aldus op 1 oktober 2008 in werking.

De Circulaire is van toepassing voor de droge bodem. Ook gaat het in op de saneringsdoelstelling en de wijze waarop de ernst en spoedeisendheid van een geval van bodemverontreiniging wordt vastgesteld. In de gewijzigde Circulaire wordt hierbij o.a. aangesloten op het Besluit bodemkwaliteit. De streefwaarden voor grond worden vervangen door de achtergrondwaarden van het Besluit bodemkwaliteit. De Circulaire streef- en interventiewaarden uit 2000 komt per 1 oktober 2008 te vervallen. De gewijzigde streef- en interventiewaarden voor grondwater en gewijzigde interventiewaarden voor grond zijn ook opgenomen als bijlage in de gewijzigde Circulaire.

Voor de officiële publicaties kijkt u in de Staatscourant. U kunt een geïntegreerde versie van de gewijzigde Circulaire downloaden op de website van VROM.

Meer informatie

Circulaire bodemsanering 2006
Besluit bodemkwaliteit

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

Dossier bodemsanering VROM
Staatscourant