Provincie Utrecht

Wethouder en gedeputeerde heropenen belangrijk fietspad

23-7-2008 -

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Utrecht en gemeente Nieuwegein

Dinsdag 22 juli openden gedeputeerde Bart Krol en wethouder Bert Lubbinge het in ere herstelde fietspad langs de Doorslag. Het fietspad was tijdelijk gesloten wegens voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Stadsboulevard. Het fietspad blijft in zijn huidige vorm bestaan tot in 2010 de Stadsboulevard definitief op deze locatie gerealiseerd wordt.

Tijdens de opening vestigde wethouder Lubbinge de aandacht op de bereikbaarheidsinformatie die de gemeente vanaf nu presenteert op de website Nieuwegein project binnenstad en in de Molenkruier. Met deze bereikbaarheidsinformatie streeft de gemeente ernaar om bezoekers van de binnenstad te allen tijde te voorzien van informatie over wegwerkzaamheden, doorgaande fietsroutes, parkeervoorzieningen en andere bereikbaarheidsinformatie. Nu de bouwwerkzaamheden komend najaar van start gaan in de binnenstad neemt de behoefte aan deze informatie toe.

Afbeelding: Gedeputeerde Bart Krol (links) en wethouder Bert Lubbinge (rechts).

Gedeputeerde Krol benadrukte het provinciale belang van gemeenten die zorgen voor een aantrekkelijke stad voor hun inwoners. Nieuwegein pakt dit met de herontwikkeling van haar binnenstad voortvarend op. Provincie Utrecht vindt het belangrijk om hier aan mee te helpen middels bijvoorbeeld de financiële bijdrage aan de ontwikkeling van de Stadsboulevard. Het fietspad dat nu al op deze locatie ligt, vormt een belangrijk onderdeel van de regionale fietspadenstructuur.

Meer informatie: Joris van den Ring, telefoon 030-258 31 18